Vara pudele – dabīgs ūdens attīrītājs

Vara ūdens pudeles ir skaistas un mirdzošas. Spīdīgās vara pudeles iekarojušas daudzu sirdis, jo tas padara ūdens pudeli estētisku un glītu. Vara materiālam piemīt arī ūdeni attīrošas spējas, kas spēj uzlabot veselību.

Šajā rakstā apskatīsim pozitīvās īpašības, ko vara ūdens pudele spēj atstāt uz cilvēka veselību un pašsajūtu.

Veselības priekšrocības

Vara ūdens pudeles ir ne tikai skaisti mirdzošas, bet arī sniedz ievērojamus veselības uzlabojumus. Iespējams, tāpēc tās pēdējā laikā ir kļuvušas visai populāras.

Vara materiāls kalpo kā dabisks ūdens attīrītājs, sniedzot sekojošas veselības uzlabojošas īpašības:

  • Vara ūdens pudelē tiek nogalināti visi mikroorganismi un baktērijas.
  • Ūdens tiek atbrīvots no iespējamām baktēriju, pelējuma, sēnīšu un aļģu mikrodaļiņām.
  • Pievieno ūdenim vara pozitīvās īpašības.
  • Neitralizē toksīnus ūdenī.
  • Novērš ūdens izraisītas slimības.
  • Uztur gremošanas sistēmu veselīgu.
  • Cīnās ar tādām slimībām, kā anēmija.
  • Regulē vairogdziedzera darbību.
  • Stimulē smadzenes un uzlabo to darbību.
  • Palēnina novecošanas procesu.

Šie visi ir pārliecinoši iemesli, kas ļauj pieņemt lēmumu pāriet uz ilgtspējīgu un skaistu vara ūdens pudeli. Ajūrvēdas praksē ūdens, kas glabāts vara pudelē uz nakti, tiek uzskatīts par īpaši lielisku dabīgo dziedinātāju. Tas paātrina vielmaiņu un regulē iekšējo orgānu darbību.

Arī zinātne atbalsta vara ūdens pudeles, pozitīvi novērtējot vara antibakteriālās, antikarcinogēnās un pretiekaisuma īpašības, kas padara dzeramo ūdeni labāku cilvēku uzturam.

Biežāk manītais ieteikums ir paturēt ūdeni vara pudelē uz nakti pie gultas un izdzert to no rīta, kad pamosties. Šī konkrētā prakse ir ļoti noderīga zarnu kustību stimulēšanā jau no paša rīta. Šāds ieradums var būt ļoti veselīgs. Tas gremošanas sistēmu uzturēs veselīgu un atvieglos vielmaiņas darbību dienas garumā. 

Vai vara pudeles var būt kaitīgas veselībai?

Lai gan varš ir mūsu ķermenim būtiski nepieciešams elements, tas var būt arī indīgs, ja to tiešā veidā norij vai ieelpo. 2017. gadā Fox News ziņu platformā tika izziņotas bažas par pārtikas vai dzērienu lietošanas no vara traukiem iespējamo bīstamo ietekmi uz cilvēka veselību. Veselības aizsardzības darbinieki izpētīja, kas var notikt, ja varš sajaucas ar pārtiku, un paziņoja, ka “augsta vara koncentrācija ir indīga un ir izraisījusi saslimšanu”.

Slimību kontroles un profilakses centri visā pasaulē ir saņēmuši brīdinājumus, ka dzeramais ūdens, kurā ir paaugstināts vara daudzums, var izraisīt sliktu dūšu, vemšanu un caureju. Tomēr vara krūzītes, tāpat kā pudeles ar citiem metāliem, piemēram, nerūsējošo tēraudu vai niķeli, ir pilnīgi drošas. Lieko ķermeņa vara patēriņu var banacēt augsts cinka līmenis, vēl viens izšķirošs mūsu organisma vajadzību faktors. Saindēšanās ar varu ir reti sastopama, jo veselīgas cilvēka aknas dabīgi spēj izdalīt lieko vara daudzumu.

Mīts vai patiesība?

Lai arī apgalvo, ka vara ūdens pudelēm ir ļoti daudz pozitīvu īpašību, klejo arī pretēja informācija. Tiek runāts, ka, lai arī ūdens no vara pudeles ir veselīgs, ar to nedrīkst pārspīlēt. Ūdeni no vara pudeles drīkst dzert aptuveni 3 mēnešus un pēc tam ir jāņem mēnesi gara pauze. Pēc mēneša pauzes atkal drīkst dzert ūdeni no vara pudeles vēl 3 mēnešus. 

Viens atpūtas mēnesis tiek skaidrots kā ķermenim nepieciešamais laiks, kad tas var atbrīvoties no uzkrātajām vara rezervēm organismā. Kas par daudz, tas par skādi – tāpat ir arī ar varu.

Vara un skābekļa kontakta procesā iekšējā virsma var kļūt tumšāka. Tas neietekmē ūdens kvalitāti, tomēr, lai no tā izvairītos, ieteicams reizi nedēļā pudeli izskalot ar ūdeni, kam pievienots citrons. Par šo un citiem dabiskiem kopšanas līdzekļiem iespējams vairāk izlasīt rakstā Ieteikumi, kā kopt vara ūdens pudeles.

UdensPudele.lv veikalā ir pieejamas vara pudeles katrai gaumei un ikviens spēs atrast sev piemērotāko un tīkamāko vara pudeli.