Kurš ir labākais vidēja izmēra ēdienu termoss?

Ēdienu termosu tests

Ēdienu termosi ir ērts un praktisks veids, kā ikdienas steigā saglabāt savu gardo maltīti siltu vairāku stundu garumā. Ēdienu termoss lieliski noderēs arī aktīvas atpūtas cienītājiem, jo silta maltīte ir neatņemama sastāvdaļa pēc vairākām stundām aktīvas atpūtas.

Meklējot piemērotāko ēdienu termosu tieši tavām vajadzībām nākas vērtēt, kuru ēdienu termosu izvēlēties. Ir daudz zīmoli, kas piedāvā labākās funkcijas un īpašības, bet kādas ir tiešām visnoderīgākās un nepieciešamās tieši ēdienu termosā? 


Mēs veicām eksperimentus un testus, lai no dažādiem parametriem varētu veikt secinājumus, un noskaidrot, kurš no ēdienu termosiem ir vislabākais. Mēs testējām to termonoturību, drošību pret noplūdēm, to funkcijas un citus faktorus. Iepazīsties ar visu ēdienu termosu klāstu UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā ēdienu termosi.

Satura rādītājs

Seši vidēja izmēra ēdiena termosi

Mēs secinājām, ka šie seši ēdienu termosi ir no zināmiem zīmoliem Eiropas tirgū. Šiem ēdienu termosiem ir gan ērts izmērs, kā arī ērtas funkcijas. Lai pieņemtu izvēli par sava ēdienu termosa iegādi, cilvēki pirms tās veikšanas veic izpēti par to, kas ir pieejams. Šajā rakstā mēs palīdzēsim jums izvēlēties labāko un piemērotāko ēdienu termosu.

Testam izvēlētie ēdiena termosi ar saitēm uz konkrēto produktu:

Ja tevi neuzrunā neviens no augstāk minētajiem ēdienu termosiem, tad ieskaties UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā Ēdienu termosi, kur atradīsi vairāk nekā 40 ēdienu termosu variantus.

Ja esi ieinteresēts kādā lielāka izmēra termosā, iesakām izlasīt mūsu rakstu Stanley ēdienu termosu apraksts, kur ir apskatīts ēdienu termoss, kura ietilpība ir 940ml.

Ēdienu termosu termonoturības tests

Visu termonoturīgo trauku galvenā īpašība noteikti ir to termoizturība. Vidēji šo ēdienu termosu ražotāji sola, ka tie noturēs pārtiku karstu 8 stundas, bet aukstu vidēji 24 stundas. Mēs vēlējāmies noskaidrot, kāda ir katra ēdienu termosa patiesā termonoturība.

Bieži vien neizpratni rada jautājums, cik lielu temperatūru definē vārds karsts. Diemžēl pārsvars ēdienu termosu ražotāju nenorāda precīzus grādus, izņemot Esbit zīmolu. Lai veiktu šo termonoturības testu, mēs piepildījām visus ēdienu termosus ar 95°C grādu karstu ūdeni, un veicām mērījumus.


Svarīgi uzsvērt, ka pārtika ēdienu termosā praktiski nekad netiek ielikta 95°C karstumā. Šajā testā, ēdiena vietā, ēdienu termosos ievietojām karstu ūdeni, jo ievietot pārtiku vienādā temperatūrā ir prakstiski neiespējami. Šis tests attiecas uz gadījumiem, kad ēdiens termosā tiek ievietots tieši no plīts.

Grafikā redzami temperatūras mērījumi pa stundām, bet zemāk tabulā redzams salīdzinājums pret ražotāja norādīto temronoturību.

Termonoturības testa rezultāti
Pirmajām 9h mērījumi notika ik pa stundai, pēc tam vidējais samazinājums 6h nogrieznī

Termonoturības testā vislabākos rezultātus uzrādīja Thermos Guardian, kam pēc 30h ūdens temperatūra bija 36°C. Otrajā vietā ierindojās Stanley Adventure ar 35°C, bet trešajā vietā ierindojās Stanley The legendary, Esbit Classic un Esbit Sculptor ēdiena termosi ar 31°C.

Pēc mērījumiem secinājām, ka gandrīz visi termosi pēc 9 stundām uzrādīja labus rezultātus. Visiem, izņemot Alfi Endless ēdienu termosu, temperatūra nebija zemāka par 49°C, kas ir labs rādītājs. Pēc 6 stundām Alfi Endless ēdiena termosa ūdens temperatūra 61°C, kas pēc sajūtām vēl ir karsts ūdens.

Interesanti, ka Stanley The Legendary 400ml termosam norādīta 7 stundu karsutmizturība. Tajā esošais ūdens bija augstā temperatūrā pat pēc 9 stundām un tas visā testā izcīnija godpilno 3. vietu. Esam patīkami pārsteigti arī par Thermos Guardian ēdiena termosa rezultātiem, jo tas pēc 9 stundām uzrādija vēl augstu temperatūru, kas ir 63°C.

ražōtāju un reālā temronoturība

Termonoturības testa detaļas

Lai pārbaudītu, kādas ir šo ēdienu termosu spējas saglabāt ēdienu siltu, mēs visos ēdienu termosos ielējām 95°C karstu ūdeni aptuveni 4/5 no ēdienu termosa tilpuma (pielejot līdz makismumam ir iespējams apdzedzināties to atskrūvējot). Termosus glabājām istabas temperatūrā (21°C).

Temperatūru 9 stundu laikā mērijām vienreiz stundā, vienā un tajā pašā laikā. Testa laikā termosi tika uz īsu laiku – līdz 15 sekundēm. Pēc pirmajām 9 stundām, veicām mērījumus ik pēc 6 stundām. Pēdējie mmērījumi tika veikti 30 stundas pēc ūdens ieliešanas ēdienu termosos.

Pēc pirmās stundas lielākais temperatūras kritums (par 11°C) saskatāms Alfi Endless  taču ūdens temperatūra Thermos ēdienu termoss nokritās tikai par 6°C. Nākamajā stundā Alfi Endless ēdienu termosā ūdens temperatūra nokritās par 8 grādiem, kas ir ievērojami lielāks kritums par citiem.

Nākamajās piecās stundās ūdens temperatūra pārsvarā visiem kritās bez īpašām svārstībām. Pēc devītās mērīšanas reizes varēja jau novērot, kurš termoss spēj noturēt savu temperatūru vislabākā un kurš mazāk.

Thermos Guardian un Stanley Adventure ir līderi ar 32°C un 33°C kritumu un vissliktākie rādītāji novērojami Alfi Endless termosam, kuram pēc 9 stundām ūdens temperatūra bija nokritusies jau par 48°C.

Pēdējie mērījumi tika veikti 30 stundas pēc termosu uzpildes. Rezultāti norāda, ka Thermos Guardian spēj noturēt ūdens temperatūru visilgāk, ūdens temperatūrai samazinoties par 59°C. Tur pat aiz Thermos Guardian ir Stanley Adventure ar 35°C kritumu.

Alfi Endless ēdienu termosā ūdens temperatūra ir viszemākā. Tam ūdens temperatūra 30 stundu laikā ir kritusies par 68°C. Svarīgi pieminēt, ka termosu ražotājs norādījis, ka šis ēdienu termoss noturēs pārtiku karstu tikai 5 stundas, tādēļ tāpat salīdzinoši ievērojams rezultāts.

Mūsu veiktajā karstumizturības testā Thermos Guardian ir pierādījis, ka dzērienu siltu var noturēt arī ilgāk par 9 stundām. Tā pat arī Stanley Adventure spēj noturēt ēdienu ilgāk siltu nekā citi termosi. Thermos Guardian ir šī termonoturības testa uzvarētājs.

Ēdienu termosu īpašību salīdzinājums

Termonoturības tests viennozīmīgi nav vienīgais faktors, pēc kura var vērtēt ēdienu termosu. Svarīgs arī ir ēdienu termosa izmērs, tas, vai tā komplektācijā ir karotīte, trauciņš, tvaika nolaišana un tas, vai ēdiena termosam ir plaša atvere, proti, vai no tā ir ērti ēst. Testa beigās izveidojām tabulu ar priekšrocībām un sniedzām mūsu personīgo viedokli.

Ēdienu termosu svars

Svars līdzi nēsājamām lietām vienmēr ir nozīmīgs faktors. Visi mūsu testētie ēdienu termosi pēc svara iekļāvās svarā līdz pus kilogramam. Stanley the legendary Classic 400ml ēdienu termoss bija visvieglākais ar 317.5g, bet, ietilpības ziņā tas ir vismazākais. Otrajā vietā ierindojās Alfi Endless 500 ml ēdienu termoss ar 380g, kas gan svara, gan izmēra ziņā ir kompaktākais no visiem ēdienu termosiem šajā testā.

Esbit Classic 500ml ēdienu termoss sver 465g un Esbit Sculptor 500ml ēdienu termoss sver 467g. Tie pēc svara ir gandrīz identiski, bet pēc izmēra Esbit Classic ēdienu termoss ir mazāks, proti, tas neaizņem tik daudz vietas.

Vissmagākie ēdienu termosi ir Stanley Adventure 530ml ēdienu termoss ar 500g un Thermos Guardian ēdienu termoss ar 510g. Mēs uzskatām, ka Guardian ēdiena termosa svars tam ir atbilstošs, jo tas ir izgatavots no dubultsienu 18/8 nerūsējošā tērauda, vāciņš izgatavots no polipropilēna, blīvējums izgatavots no silikona, pateicoties tam, tas ir triecienizturīgs un izturīgs neatkarīgi no situācijas.

Karotīte

vidēja izmēra ēdienu termoss komplektācija

Karotīte ēdienu termosam, mūsuprāt, ir ļoti svarīgs faktors. Bieži vien, aizņemtiem un strādājošiem cilvēkiem aizmirstās ielikt somā karoti vai dakšiņu, lai varētu pilnvērtīgi baudīt savu maltīti. No mūsu testētajiem 6 ēdienu termosiem, komplektā līdzi nāca karotīte tikai trīs.

Mēs uzskatām, ka visparocīgākā karotīte ir tieši Alfi Guardian 500ml termosam. Lai gan tai nav dakšiņas robi, tā ir ļoti noderīga un izcili pozicionēta termosa iekšpusē. Salīdzinot ar abu Stanley ēdienu termosu karotēm, šī ir salokāma un ievietojama ēdiena termosa vāciņa iekšpusē.  Stanley ēdiena termosiem, karotīte ir pozicionēta ārpusē. Ja cilvēkam nav iespējas nomazgāt karotīti, noteikti iesakām Thermos ēdienu termosu.

Ēšana no ēdiena termosa

Darbīgiem un aizņemtiem cilvēkiem ne vienmēr ir līdz kāds trauciņš, no kura notiesāt savu līdzi paņemto pārtiku. Mēs uzskatām, ka ēdienu termosam ir jābūt plašai atverei, no kuras ir iespējams izņemt un ielikt ēdienu.

Pēc ārējā izskata var šķist, ka termosiem ir dažādu izmēru atveres. Ka mēs veicām mērījumus, secinājām, ka visiem termosiem atveres ir līdzīga izmēra. 8cm liela atvere ir parocīgāka nekā 7cm atvere, bet atšķirība nav tik liela. Visiem ēdienu termosiem, kurus testējām, ir pietiekoši platas atveres.

Bļodiņa maltītes baudīšanai

vidēja izmēra ēdienu termoss komplektācija

Katrs savu ēdienu termosu izmanto tā, kā tas ir vairāk nepieciešams. Daļa no cilvēkiem tos lieto birojā, savas pusdienas ievietojot šķīvī vai bļodā, daļa bauda savu maltīti no ēdienu termosa atveres, bet citi izmanto ēdiena termosa vāciņu kā bļodiņu.

No visiem apskatītajiem ēdienu termosiem, vāciņš kā bļodiņa nav Stanley The legendary 400ml termosam un Alfi Endless ēdienu termosam. Tiesa gan, ka Alfi Endless ēdiena termosa gadījumā, iespējams izmantot sausā ēdiena uzglabāšanas nodalījumu kā mazu bļodiņu.

Četriem ēdienu termosiem no šī testa ir bļodiņas maltītes baudīšanai. Abiem Esbit ēdienu termosiem kā bļodiņa ir izmantojams vāciņš, tāpat arī ar Stanley Adventure, bet Thermos Guardian ēdiena termosam kā bļodiņa ir gan vāciņš, gan vēlviena bļodiņa, kas paslēpusies tā apakšā. Šo ēdienu termosu tilpums ir līdz 530ml, tādēļ noteikti pietiek pat ar vienu bļodiņu.

Tvaika nolaišana

videja izmera edienu termoss un tvaika nolaisanas poga

Kad ēdiena termosā tiek ievietots ēdiens un uzskrūvēts vāciņš, tajā uzkrājas karsts gaiss un no vakuuma ir grūti atvērt vāciņu. Jo lielāks termoss, jo grūtāk var būt to atvērt bez tvaika izlaišanas pogas vai citas iebūvētas funkcijas šādam mērķim.

No visiem mūsu testētajiem termosiem, gaisa nolaišanas poga ir tikai diviem – Esbit Calssic 500ml un Esbit Sculptor 500ml termosiem. Atverot termosa vāciņu, zem tā ir vēlviens vāciņš ar pogu, kuru uzspiežot, vāciņu ir viegli un ērti atvērt. Thermos Guardian ir spiediena samazināšanas aizbāznis. Ja plāno likt ēdienu termosā pārtiku uzreiz no plīts, tvaika nolaišana ir svarīgs faktors.

Nodalījums sausajai pārtikai

Videja izmera edienu termoss sausas partikas nodalijums

Ēdienu termosos pārsvarā ir viens nodalījums, kurā ievietot pārtiku. Ja vēlies paņemt līdzi, piemēram, biezzupu ar maizes grauzdiņiem vai jogurtu ar kraukšķiem, ir nepieciešams nodalījums sausajai pārtikai, lai tie nesamirktu.

No testētajiem termosiem nodalījums sausajai pārtikai ir trīs ēdienu termosiem – Alfi Endless, Stanley Adventure un Thermos Guardian ēdienu termosiem. Alfi termosam nav līdzi karotīte, nav pati labākā termonoturība, kā arī nav tvaika nolaišanas poga. Kā ēdiena termoss, kurā ņem līdzi ēdienu uz neilgu laiku, tas ir lieliski piemērots. Tajā ir iespējams paņemt līdzi našķus uz pludmali vai pastaigu, kas neilgs visu dienu.

Stanley Adventure 500ml ēdiena termoss uzrādīja labus rezultātus ēdiena termosa testā, kā arī, tam ir paslēpts ēdiena nodalījums tā aizbāznī. Šis ēdiena termoss ir Lielisks variants strādājošiem cilvēkiem, kā arī aktīvas atpūtas cienītājiem. Tā apslēptajā nodalījumā ir iespējams ievietot grauzdiņus, garšaugus, pat kādu mērci, kā krējumu.

Thermos Guardian ir mūsu testa favorīts, kuram komplektācijā ir arī sausā ēdiena nodalījums. Tas ir salīdzinoši maziņš un tajā var ielikt salīdzinoši maz. Tiesa gan, ka šī trauciņa esamība krasi samazina triecienizturību. Kad to paņem rokās, viņš nešķiet ļoti izturīgs.

Īpašību kopvērtējums

īpašību kopvērtējums ēdienu termoss

Šajā tabulā esam apkopojuši īpašību salīdzinājumu pārskatāmā tabulā. Pēc tās esam noteikuši īpašo lietu kopvērtējumus, kas ir radušies saskaitot katras krāsas vērtības, sadalot ar divi un noapaļojot. Šeit mēs varam novērot, ka pēc īpašību kopvērtējuma pirmajā vietā ir ierindojies Thermos Guardian ēdiena termoss, otrajā Stanley Adventure. Trešo vietu dala Esbit Classic ēdienu termoss, Esbit Sculptor un Alfi Endless ēdiena termoss.

Paskaidrojumi vērtējumiem ar simboliem:

  • Zaļas krāsas aplis – lielisks vērtējums
  • Zilas krāsas aplis – labs vērtējums
  • Dzeltenas krāsas aplis – zemākais vērtējums.

Labāko vidēja izmēra ēdienu termosu tops

Tabulā esam apkopojuši kopējo termosu vērtējumu, kurā salīdzinājām ēdiena termosa svaru, cenu, termonoturību, tā īpašības (vai tam ir karote; to, cik ērti ir ēst no tā atveres; vai tam ir trauciņš; tvaika nolaišana un atsevišķs nodalījums sausajai pārtikai).

Labāko vidēja izmēra ēdienu termoss tops

Pēc mūsu kopējā vērtējuma, mūsu topā ir izvirzījušies trīs ēdienu termosi: abi Esbit ēdienu termosi ( Esbit Classic, Esbit Sculptor) un Thermos Guardian. Esbit ēdienu termosi nav saņēmuši nevienu dzeltenu vērtējumu topa tabulā. Visi trīs ēdienu tersmoi ir saņēmuši kausu vērtējumus.

Otrajā vietā ierindojas Alfi Endless un Stanley Adventure ēdienu termosi. Tie noteikti ir parocīgi ikdienas gaitām. Šie abi ēdienu termosi izceļas ar saviem sausās pārtikas nodalījumiem, kas viennozīmīgi ir liels pluss abiem termosiem. Šie termosi ir ieguvuši godalgas.

Veroties mūsu izveidotajā topā, varam secināt, ka trešo vietu ir ieguvis Stanley The Legendary ēdienu termoss. Tas ir vismazākais ēdienu termoss šajā testā, kuram ir 400ml ietilpība, komplektācijā ērta karotīte un kvalitatīvs krāsojums. Šis ēdienu termoss ir saņēmis īkšķīti uz augšu.

Dizains & ērtums, aptauja: Draugiem un paziņām devām iespēju izmēģināt šos testa termosus, un pēc tam lūdzām tos novērtēt. Pilnībā subjektīvs vērtējums, bet visai svarīgs, vai cilvēkam termoss liekas patīkams.

Draugu un paziņu viedoklis

  • Stanley The Legendary – šis termoss ir maziņš, bet parocīgs. Tajā ir ērti paņemt līdzi ēst, dodoties ceļojumā.
  • Esbit Classic – viegli atverams kad ir izmantota tvaika nolaišanas poga. Termosu ir patīkami atvērt, jo tā ārpusei ir neslīdoša tekstūra.
  • Esbit Sculptor – termosam ir interesanta krāsa, ko bieži vien termotraukiem neredzēsi un tvaika nolaišanas poga noteikti arī ir pluss.
  • Thermos Guardian – šis ēdienu termoss patīkami pārsteigs. Tam ir superīga karote, kas paslēpusies vāciņā, kā arī apakšā ir foršs nodalījums, kurā ielikt plānu maizīti.
  • Alfi Endless- ļoti viegls un parocīgs termoss ikdienai. Tam ir noderīgs nodalījums, kurā ielikt grauzdiņus vai musli. Šis noteikti derētu skolēnam.
  • Stanley Advenutre – slepenais sausās pārtikas nodalījums mani pārsteidza. Tiešām noderīgs ēdienu termoss, lai gan salīdzinoši smags, darbam tieši laikā!

Paskaidrojumi vērtējumiem ar simboliem:

  • Zaļas krāsas aplis – lielisks vērtējums
  • Zilas krāsas aplis – labs vērtējums
  • Dzeltenas krāsas aplis – zemākais vērtējums.

Zemāk esam sakārtojuši termosus, sākot ar, mūsuprāt, labāko ēdienu termosu, kas ir mūsu veikala sadaļā Ēdienu termosi.

1. Thermos Guardian

Ēdienu termoss Thermos Guardian balts 500ml
40.95 €

Šis ir viens no labākajiem vidēja izmēra ēdienu termosiem, jo tam ir ar lieliska termonoturība, kvalitatīva uzbūve un tas ir parocīgs lietošanai. Tam komplektācijā ietilpst divi ēdienu trauciņi (viens no tiem ir vāciņš) un salokāma karotīte.

Thermos Guardian būs lieliski piemērots ēdiena līdzņemšanai ikdienas gaitās vai pārgājienos.

Kā noskaidrojās termonoturības testā, tas spēj noturēt ūdens temperatūru augstu visilgāk. Pēc deviņām stundām ūdens temperatūra bija 63°C, bet 24 stundām tā bija 40°C.

2. Esbit Classic

Ēdienu termoss Esbit Classic melns 500ml
33.97 €

Esbit leģendārā vācu kvalitāte garantē, ka ēdiena temperatūra termosā nemainīsies vairāku stundu garumā.

Esbit Classic ir ar apbruzīvu krāsojumu, kas padara to neslīdošu ziemas laikā. Viena no termosa lielākajām priekšrocībām ir tā platā ēdiena atvere un cena. Salīdzinot ar citiem ēdienu termosiem ar līdzīgiem termonoturības rezultātiem, tas ir finansiāli izdevīgs.

Šis ēdienu termoss būs lieliska dāvana kādam, kurš regulāri dodas pārgājienos vai aktīvā atpūtā pie dabas.

3. Esbit Sculptor

Ēdienu termoss Esbit Sculptor zils 500ml
32.75 €

Kvalitatīvs un kompakts Vācu zīmola Esbit ēdienu termoss, kas izceļas ar īpaši ilgu termonoturību. Tas ir ērts ikdienas lietošanā un par salīdzinoši labu cenu.

Mūsu veiktajā testā dzēriena temperatūra pēc 9 stundām bija 57°C silta.

Tam ir gaumīgs un košs dizains. Pieejams dažādās krāsās – dzeltens, sarkans, pelēks un zils.

 

4. Stanley Adventure

Ēdienu termoss Stanley Adventure metālisks 530ml
34.41 €

Labs ēdienu termoss ar labu karstumizturību, kvalitatīvu uzbūvi un ērts lietošanā. Tam komplektā nāk parocīga karotīte un paslēpts nodalījums sausajai pārtikai.

Stanley Adventure būs lieliski piemērots ikdienai, atpūtai vai aktīviem piedzīvojumiem.

Pēc 9 stundām ūdens temperatūra ēdiena termosā bija vēl 62°C.

5. Alfi Endless

Ēdienu termoss Alfi Endless Mediterranean 500ml
29.67 €

Kompakts ēdienu termoss pelēkā krāsā. Ražots no nerūsējošā tērauda. Tam ir atsevišķs nodalījums, kur turēt, piemēram, augļus vai citas uzkodas.

Termonoturības testā tika secināts, ka tas visīsāku laiku no visiem testētajiem termosiem spēj noturēt karsta ūdens temperatūru, tomēr arī ražotājs norāda, ka tas siltu spēj noturēt tikai 5h.

Vienkāršs un ērts ikdienas ēdienu termoss. Pēc rezultāta, noturēja ūdeni karstu 6h.

6. Stanley The Legendary

Ēdienu termoss Stanley The Legendary zaļš 400ml
36.62 €

Stanley The Legendary ēdiena termosam ir vienkāršs un klasisks Stanley stila dizains. Šis ēdienu termoss noderēs aktīviem cilvēkiem, kas ikdienā pusdieno ārpus mājas.

Mūsu veiktajā testā uzrādija labus rezultātus arī pēc 9 stundām, kaut ražotājs sola temperatūru noturēt līdz 7 stundām.

Stanley The Legendary ēdienu termosam komplektācijā nav bļodiņas, bet, ņemot vērā tā tilpumu, noteikti pietiek arī ar pašu atveri.