Pudeles, kas piemērotas bērnudārzniekiem

Ūdens pudele bērnudārzniekam

Pietiekama ūdens daudzuma uzņēmšanai ir milzīga nozīme bērnu attīstībā un vispārējā labsajūtā. Ir svarīgi jau laikus to iemācīt arī saviem bērniem, viņu ikdienā iekļaujot ērtas un foršas ūdens pudeles. 

Šajā rakstā esam apkopojuši labākās bērnudārzniekam piemērotās ūdens pudeles pēc lietošanas ērtuma, tilpuma, materiāla u.c. svarīgiem faktoriem. Sākumā arī vairāki ieteikumi, ko ņemt vērā izvēloties piemērotāko pudeli, un raksta turpinājumā jau konkrēti piedāvājumi.

Raksta saturs sadalīts sekojošās sadaļās:

Visas bērniem piemērotākās pudeles vienkopus vienā čupā varat aplūkot veikala sadaļā Ūdens pudeles bērniem. Bet tieši bērnudārzniekiem piemērotākās pudeles dažādos izmēros būs šajā sarakstā.

Kādu ūdens pudeli izvēlēties bērnudārzniekam

Esam apkopojuši galvenos kritērijus par to, kādai ir jābūt ūdens pudelei, kas paredzēta bērnudārza vecuma bērnam.

Lai viegli padzerties

Svarīgi, lai bērns pats varētu pudeli atvērt un aizvērt. Tad jebkurā brīdī, kad gribas padzerties, bērns patstāvīgi spētu rīkoties ar savu ūdens pudelīti. Ne mazāk svarīgi ir, lai viņam patiktu padzerties. Maziem bērniem bieži vien patīk salmiņi, īpaši, ja pie tādiem ir pierasts. Tāpēc piemērotākā varētu būt pudele ar salmiņu.

Pudelei ir jābūt vizuāli piesaistošai

Tas, ka bērnam pudele vizuāli patīk, ir izšķiroši, lai viņš parūpētos par to, ka pudele vienmēr ir tuvumā. Un, ja pudele būs tuvumā, tad viņš arī biežāk padzersies. Ir labi, ka pudele bērnam kļūst  kā par iemīļotu spēļmantiņu.

Izvēloties ūdens pudeli bērnam, ņem vērā viņa šobrīd iemīļotāko krāsu, dzīvnieciņu vai multeņu varoni. Piedāvājam bez maksas uz pudeles uzlīmēt bērna vārdiņu ar kādu puķīti, kaķīti vai dinozauru.

Bērna vārds uz pudeles

Ērti turēt rokā

Lai nodrošinātu to, ka pudele vienmēr ir līdzi, tai ir jābūt ērtai pārnēsāšanai un rokās turēšanai. Ja ūdens pudeles pārnēsāšana bērnam sagādās grūtības, tad to negribēsies visur ņemt līdzi. Tāpēc ir labi, ja pudelei ir rokturis vai siksniņa, aiz kuras pudeli var ērti satvert ar vienu roku.

Lai ūdens nelīst ārā

Labi izvēlēties tādu ūdens pudeli, kas atvērtā veidā apgāžoties uzreiz nelīst ārā. Tad to var uzticēt bērnam patstāvīgā lietošanā, nesatraucoties, lai viņš netīšām nesalej dīvānu vai grīdu. Vēl viena svarīga lieta šajā aspektā – lai pudele aizvērtā veidā cieši noslēdzas un nesalej somu, kad to nēsājam ikdienā līdzi. 

Pudelei ērti jāslēdzas ciet, lai bērns spēj pārliecināties par to, ka pudele patiešām ir aiztaisīta. Izvēlēties ūdens pudeli ar klik korķi varētu būt labs risinājums. Klikšķis, kas noskanētu katru reizi, kad pudele aizveras, ļautu gan bērnam, gan vecākiem pārliecināties par to, ka pudele ir ciet. 

Šādi klikšķi mēdz būt pudelēm ar padzeršanās snīpjiem, kad tas noklikšķ to noliecot.

Dienas ritmam atbilstošs pudeles tilpums

Bērniem no 2 līdz 6 gadu vecumam katru dienu ir ieteicams izdzert vismaz litru ūdeni. Pārējo nepieciešamo ūdens apjomu viņi iegūs ēdot. Ņemot vērā bērna ikdienu un novērtējot, cik reizes dienā ūdens pudeli varēs papildināt, var saprast, cik liela ūdens pudele būs nepieciešama. 

Ja mājās un bērnu dārzā pudele tiks papildināta ar svaigu dzeramo ūdeni, tad var izvēlēties mazu ūdens pudeli (300ml – 400ml), kas bērnam būs ērtāka. Ja dienas laikā ilgstoši nebūs iespējams papildināt pudeli, tad varbūt būtu nepieciešama lielāka pudele (400ml – 600ml).

Izturīgs materiāls

Pazīstot sevi un savu bērnu, mēs varam novērtēt, kāda materiāla pudele bērnam būtu piemērotāka. Stikla pudeles, protams, izslēdzam uzreiz – tās ir smagas un pārāk trauslas. Metāla pudeles ir izturīgākas. Tomēr jāņem vērā, ka metāla pudeles, kas ir lielākas par 300ml, maziem bērniem nav ieteicamas. Īpaši, ja tās tiek piepildītas pilnas. Tas domājot par to, ko bērnam vai apkārtējai videi var izdarīt lidojošs 300g smags metāla gabals – uzkrist uz kāja, trāpīt brālim pa pieri vai piezemēties uz planšetes. 

Plastmasas pudeles ir vieglākas un ne tik bīstamas apkārtējai videi. Tās nav arī bērna veselībai kaitīgas, jo tiek radītas bez pievienota BPA. Turklāt uz plastmasas materiāla ir vienkāršāk uzdrukāt košu un krāsainu dizainu. Tāpēc lielāka iespēja, ka interesantākas un rotaļīgākas ūdens pudeles bērniem būs no plastmasas.

Laba termonoturība

Ja bieži pārvietojaties ar auto, vasarā un ziemā daudz laiku pavadāt ārā, tad iesakām apsvērt  termopudeles variantu. Termopudeles ūdeni ilgstoši saglabās vēlamajā temperatūrā – vasarā veldzējoši vēsu un ziemā patīkami siltu. Termo pudeles, salīdzinājumā ar vienkāršu metāla pudeli, būs trieciena izturīgākas.

Mazas pudeles bērniem

Mūsu apkopojumā mazās ūdens pudelītes ir līdz 450ml tilpumā. Tās ir labi piemērotas gadījumos, lai bērniem vienmēr līdzi būtu ūdens, taču dienas laikā ir iespēja savu pudelīti papildināt. Līdz ar to bērnam nav nepieciešams līdzi ņemt lielāku ūdens tilpumu un staipīt smagāku pudeli.

Mepal ūdens pudele bērniem 300ml

ūdenspudele maziem bērniem

Šīs ir maza izmēra Mepal pudeles no plastmasas. Pudeles vāciņš ir atbīdāms, to atverot, iznāk ārā salmiņš un bērns uzreiz var padzerties. Tā ir pilnīgi droša pret noplūdēm, tāpēc to var droši apgāzt vai nēsāt līdzi somā.

Pudeles ir pieejamas:

Pudeles krāsainais dizains patiks bērniem un tādējādi aicinās tos biežāk padzerties.

  • Cena: €16.50
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar salmiņu.

Mepal ūdens pudeles bērniem 400ml

Mepal ūdenspudeles bērniem

Šīs Mepal ūdens pudeles ir veidotas no plastmasas, kas nodrošina to, ka tās ir vieglas un parocīgas. Šīs ūdens pudeles ir ar aizrautīgu dizainu, kas patiks gan meitenēm, gan zēniem. Īpašā cieņā ir labi zināmo PawPatrol un LOL leļļu dizaini.

Pudeles lietošana ir ērta un vienkārša, un tajā pašā laikā arī droša pret noplūdēm. Padzeršanās snīpis tiek atvērts nospiežot pogu pudeles sānā. Pēdz padzeršanās to iespiež iekšā, tādā veidā hermētiski noslēdzot pudeli.

Mūsu piedāvājumā ir vairākas šāda veida ūdens pudeles ar dažādiem dizainiem:

Varam lepoties ar to, ka šīs burvīgās ūdens pudeles Latvijā var iegādāties tikai pie mums UDENSPUDELE.LV.

  • Cena: €16.95
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi.

Mepal termopudeles bērniem 350ml

Mepal termo pudeles berniem

Šīs ir tādas pašas zīmola Mepal ūdens pudelītes, kā iepriekšējās, tikai mazākas un ar lielisku termoizturību. Tas ir aktuāli gan ziemā, gan arī vasarā, kad ir nepieciešamība uzturēt bērna dzērienu atsvaidzinoši vēsu vai patīkami siltu.

Šobrīd mūsu piedāvājumā ir šīs termopudeles:

Šīs rotaļīgās un arī praktiskās termopudeles spēj siltu dzērienu temperatūru saglabāt 9 stundas, bet aukstu līdz pat 12 stundām.

  • Cena: €26.00
  • Materiāls: metāls
  • Īpašība: ar rokturi, termoizolācija.

Camelbak Eddy pudeles bērniem 400ml

Camelbak Eddy pudeles bērniem 400ml

Šīs ūdens pudeles nodrošina ar bērniem piemērotu dizainu un efektīvu padzeršanās risinājumu, kas ir drošs pret noplūdēm. Pievienots ir arī ērts rokturītis, kas bērnam atvieglos pudelītes pārnēsāšanu.

Pudele ir ērti kopjama, jo visas detaļas var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Šīs Camelbak pudelītes ir izgatavotas no augstas klases tritāna plastmasas materiāla un medicīniskā silikona. Materiāli neizdala nekādas garšas vai aromātus.

Mūsu Camelbak bērnu pudeļu piedāvājums ir diezgan plašs, taču šeit vēlamies izcelt 3 ūdens pudeles:

Šo pudeļu dizains ir lieliski piemērots maziem bērniem, jo pudelītes ir rotaļīgas, krāsainas un skaistas.

  • Cena: €20.90
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: atlokāms snīpis, ar salmiņu.

Kambukka Lagoon pudeles bērniem 400ml

Kambukka Lagoon pudeles bērniem 400ml

Šīs pudeles ir ļoti līdzīgas iepriekš minētajām, taču padzeršanās risinājums nav tik drošs pret noplūdēm, ja pudele ir atvērtā stāvoklī. Taču šo pudeli ir ļoti ērti aizvērt, kas nofiksējas ar dzirdamu klikšķi, kas nozīmē, ka pudele ir aizvērusies.

Pudele aprīkota ar salmiņu un silikona snīpiti ūdens dzeršanai. Pudele, kas vienmēr būs līdzās, lai padzertos.

Mums šobrīd ir pieejamas šādas Kambukka Lagoon 400ml bērnu pudeles:

Kambukka bērnu pudeles ar ērtu padzeršanās mehānismu un jautru, krāsainu dizainu.

  • Cena: €20.25
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: atlokāms snīpis, ar salmiņu.

Contigo ūdens pudele bērnam 420ml

Contigo udenspudele berniem

Contigo piedāvā ūdens pudelītes bērnam ar košu, krāsainu, rotaļīgu dizainu. Pudeles ir ar modernu padzeršanās mehānismu, kas bērnam ļauj ērti padzerties un novērš ūdens izliešanas iespēju.

Contigo ūdens pudeles ir aprīkotas ar salmiņu un silikona snīpiti ūdens dzeršanai.Tām ir izturīgs rokturis ērtākai pārnēsāšanai.

Ir pieejamas dažādas ūdens pudeles:

Praktiska pudele mazajām atvasītēm, lai motivētu viņus ikdienā biežāk padzerties.

  • Cena: €23.85
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi un salmiņu.

SIGG ūdens pudeles bērniem 400ml +

SIGG ūdens pudeles bērniem

SIGG ir zīmols, kas rada skaistas un izturīgas ūdens pudeles – arī bērniem. Mūsu veikalā SIGG pudeles ir visai daudz, taču šeit apskatīsim divu dažāda veida ūdens pudeles bērniem.

Šīs SIGG ūdens pudeles ir aprīkotas ar ērtu padzeršanās risinājumu. Pirmajai pudelei ir salmiņš, kas nodrošina vienkāršu ūdens dzeršanu, kā arī pudele ir droša pret noplūdēm. Šīs SIGG ūdens pudeles ir aprīkotas ar ērtu padzeršanās risinājumu. Pirmā ir viegla plastmasas ūdens pudele ar dinozauru dizainu.

SIGG Dinosaur 450ml

  • Cena: €18.00
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi, ar salmiņu.

Otrā pudele ir līdzīga pirmajai, tikai tā ir lielāka tilpuma un tai ir pzdzeršanās atvere, bez salmiņa. Šī pudele ir ar skaistu vienradža apdruku.

SIGG Viva Unicorn 500ml

  • Cena: €17.90
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar roktur.

Trešā ir no metāla, alumīnija, līdz ar to tā ir arī izturīgāka. Šī SIGG ūdens pudele ir ar foršu pirātu lapsiņas apdruka, kas bērnu aicinās biežāk padzerties. Pudelei ir ērts rokturītis, lai to varētu ērtāk pārnēsāt. Salmiņš nodrošinās ērtāku padzeršanos, kā arī pudele ir droša pret noplūdēm un skrāpējumiem.

SIGG Fox 400ml

SIGG Butterfly 400ml

SIGG Miracle Girl 400ml

  • Cena: €22.00
  • Materiāls: alumīnijs
  • Īpašība: ar rokturi.

SIGG ūdens pudeles bērniem 300ml +

SIGG ūdens pudeles bērniem 300ml

Šīs SIGG ūdens pudeles ir no alumīnija, tāpēc tās ir vieglas un ļoti izturīgas. Šīm pudelēm ir puļķītis, no kura bērnam ir viegli padzerties. Tās ir drošas pret noplūdēm.

Šo pudeli var izmantot sportisku aktivitāšu laikā vai vienkārši ikdienā. Tā no citām pudelēm atšķiras ar to, ka gan zīmējums, gan vāciņš tumsā spīd.

Pirmā pudele ir ūdens pudele ar dinozauriem. Tā no citām pudelēm atšķiras ar to, ka gan zīmējums, gan vāciņš tumsā spīd.

SIGG Moon Dinos

  • Cena: €22.00
  • Tilpums: 400ml
  • Materiāls: alumīnijs
  • Īpašība: spīd naktī.

Otrai pudelei ir ļoti skaista un piemīlīga dizaina ar multfilmu varoņiem.

SIGG Moomon Love

  • Cena: €21.90
  • Tilpums: 300ml
  • Materiāls: alumīnijs.

Trešā pudele ir koši zilā krāsā ar sarkanu vāciņu un vaļa apdruku.

SIGG Orfa Family

  • Cena: €18.00
  • Tilpums: 300ml
  • Materiāls: alumīnijs.

  • Cena: €22.00
  • Materiāls: tērauds
  • Īpašība: termopudele, ar rokturi.

Pudeles bērniem 500ml +

Šajā sadaļā esam apkopojuši lielāka izmēra ūdens pudeles bērniem. Tās īpaši labi noderēs gadījumos, ja bērni dodas garākos pārgājienos vai uz sporta nodarbībām. Tad lielāka izmēra ūdens pudele var noderēt visai dienai.

Vieglās Mepal Campus ūdens pudeles 500ml

mepal campus

Mepal piedāvājumā ir labas plastmasas ūdens pudeles arī lielākos izmēros. Šīs ir 500ml ūdens pudeles, kas bērniem palīdzēs uzņemt pietiekamu ūdens daudzumu dienas laikā.

Attēlā redzamā pirmā ūdens pudele ir tirkīza nokrāsā. Tās vāciņš noslēdzas hermētiski, nodrošinot, ka dzēriens neplānoti neizšļakstīsies un neizlīs. Pudelei ir rokturītis, kas palīdz to ērti pārnēsāt.

Mepal Campus

  • Cena: €16.50
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi.

Mepal Flip-Up Campus

  • Cena: €17.50
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi, ar salmiņu.

Otrā un trešā ūdens pudele atšķiras viena no otras tikai ar nokrāsu. No pirmās tās atšķiras ar papildus funkciju – iekšā iebūvēto salmiņu, kas bērnu motivēs biežāk padzerties.

Šīs 3 un citas Mepal Campus ūdens pudeles atradīsi sadaļā Campus ūdens pudeles.

Camelbak Eddy+ ērtās ūdenspudeles 600ml

Camelbak Eddy+ ērtās ūdenspudeles 600ml

Ja efektivitāte tiek vērtēta augstāk par pudeles dizainu, tad šī ir viena no labākajām izvēlēm. Camelbak universālā pudele bērnam būs ērta un droša. Pudele ir aprīkota ar rokturi, ērtākai pudeles pārnēsāšanai vai piestiprināšanai pie somas.

Pudele ražota no Eastman Tritan ™ Copolyester plastmasas, vāciņš no polipropilēna plastmasas. Salmiņš no silikona. Materiāli nesatur BPA.

Dizains ir pieejams piecās krāsās:

  • Cena: €22.60
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi, ar salmiņu.

EQUA pudeles ar dubulto skrūvējamo vāciņu 600ml

EQUA pudeles ar dubulto skrūvējamo vāciņu 600ml

Pudeles ar dubulto skrūvējamo vāciņu. Tās ir ērtas, lai padzertos klasiskajā veidā pudeli paceļot, jo bērns visu atveri var paņemt mutē. Līdz ar to šķidrums neaizlīs garām, aplejoties. Šie vāciņi gan var būt mazliet par lielu bērna mazajai rociņai. Ir pieejamas arī pudeles ar tilpumu 400ml, kurām vāciņš būs mazāks kā 600ml pudelēm.

EQUA ūdens pudeles pieejamas ar daudzveidīgiem dizainiem, kas patiks gan meitenēm, gan zēniem. 400ml pieejamas ar degunradža un ziedu dizainiem. Savukārt 600ml pieejamas:

  • Cena: €13.40
  • Materiāls: plastmasa, BPA Free
  • Īpašība: ar rokturi.

Cheeki tērauda pudeles 500 ml

Cheeki tērauda pudeles

Šīs ir kvalitatīvas un izturīgas tērauda pudeles foršās krāsās. Viegli skrūvējams vāciņš. Iemīļoto pudeli no bērnudārza varēs turpināt ņemt līdzi arī uz skolu, jo tai vajadzētu kalpot gadiem ilgi.

Pudelei ir hermētiskais vāciņš ar termokontroli. Tam ir ierīkota speciāla sistēma, kas nodrošina vienkāršu vāciņa atvēršanu un ciešu noslēgšanu. Vāciņam ir rokturis ērtākai pārnēsāšanai.

Pudeles pieejamas divās krāsās:

  • Cena: €24.00
  • Materiāls: tērauds
  • Īpašība: ar rokturi, termoizolācija.

Lai izdodas atrast bērnudārzniekam piemērotāko ūdens pudeli! Šīs un citas pudeles meklē ŪDENS PUDELE interneta veikalā.