Ieteikumi, kā atgādināt sev dzert ūdeni

Rūpes par savu veselību izpaužas dažādi, taču viena no būtiskākajām daļām ir ūdens atjaunošana organismā. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir regulāri padzerties ūdeni. 

Saprotams, ka starp darbiem un ikdienas piedzīvojumiem ne vienmēr par to pietiekami bieži atceramies. Lai situāciju uzlabotu, pastāv vairāki veidi, kā izveidot sev draudzīgus atgādinājumus.

Šajā rakstā esam apkopojuši dažādus ieteikumus, kā atgādināt sev biežāk padzerties.

Saraksti sev atgādinājuma zīmītes

Klasisks atgādinājuma veids ir paša sarakstītas zīmītes. Tās var būt līmlapiņas, kas pieliktas kādā redzamā vietā. Kad atgādinājums izpildījis savu funkciju, to pavisam viegli var noņemt nost. 

Tā kā atgādinājums padzerties ir nepieciešams visas dienas garumā, ir labi to realizēt vairākās vietās uz vairākām zīmītēm. Reizēm slāpes mēdz maskēties kā izsalkums, tāpēc slāpju gadījumā var attapties arī virtuvē pie ledusskapja. Tā varētu būt viena no vietām, kur pievienot atgādinājuma zīmīti padzerties ūdeni.

Ieteikumi, kā atgādināt sev dzert ūdeni

Ņem visur līdzi savu ūdens pudeli

Vislabākais atgādinājums dienas laikā padzerties ir piepildīta ūdens pudele. Tieši šī iemesla dēļ mūsu piedāvājumā ir tik daudz ūdens pudeles – mājai, ofisam, automašīnai, sportam, pārgājieniem utt. Katram gadījumam sava ūdens pudele.

Tā kā lielu dienas daļu pavadām strādājot, tad arī darba vietā vajadzētu būt pašam savai ūdens pudelei. Ja tā būs rokas stiepiena attālumā, tad kalpos arī par atgādinājumu biežāk padzerties. 

udenspudele.lv ūdens pudeles termokrūzes, termosi

Izvēlies gudro ūdens pudeli

Ja tomēr parastā ūdens pudele bieži vien paliek nepamanīta, tad ir arī labāka alternatīva – gudrās ūdens pudeles. Tā ir speciāli veidota ar mērķi atgādināt padzerties un tādējādi rūpēties par ūdens pudeles īpašnieka veselību.

Gudrās ūdens pudeles darbojas ar aplikāciju palīdzību. Savā telefonā iespējams uzstādīt, cik daudz ūdens dienas laikā ir vēlme uzņemt. Tad arī var regulēt, cik bieži pudelei par to atgādināt. Visbiežāk gudrās ūdens pudeles ziņo par to, ka laiks padzerties, ar paziņojuma skaņu vai mirgojošu krāsu.

Ieteikumi, kā atgādināt sev dzert ūdeni

Uzliec atgādinājumu viedpulkstenī

Mūsdienās gudrāki paliek ne vien telefoni, bet arī rokas pulksteņi. Tajos iespējams uzstādīt visdažādākās funkcijas, ieskaitot arī savas veselības pārskatu.

Viedpulkstenis var kalpot kā soļu skaitītājs, miega režīma un dienas laikā veikto aktivitāšu fiksētājs utt. Tajā noteikti iespējams piefiksēt izdzertā ūdens daudzumu, kā arī uzstādīt atgādinājumus. Tā kā pulkstenis vienmēr ir līdzi ikdienas gaitās, atgādinājumu nav iespējams palaist garām.

Atrodi parocīgu aplikāciju telefonā

Tāpat kā pulkstenis, arī telefons katram mūsdienu cilvēkam līdzi ir katru dienu – un visbiežāk arī visas dienas garumā. 

Parasti atgādinājums par regulāru ūdens uzņemšanu ir uzstādāms gandrīz jebkurā veselības aplikācijā. Ja tev jau ir aplikācijas, ar kuru palīdzību tu dodies skriet, vingro vai brauc ar velo, tajā noteikti ir arī ūdens uzņemšanas sadaļa.

Ieteikumi, kā atgādināt sev dzert ūdeni

Ņem talkā #LaiksPadzerties uzlīmes

Mēs, UDENSPUDELE.LV, ne tikai izplatām ūdens pudeles, bet arī regulāri atgādinām saviem klientiem par ūdens nozīmi veselībā. 

Lai turpinātu izplatīt informāciju par ūdens svarīgumu un palīdzētu atcerēties biežāk padzerties, esam izveidojuši arī kampaņas #LaiksPadzerties uzlīmes. Tās var kalpot kā atgādinājums regulāri padzerties ūdeni. Uzlīmē to uz sava datora, piestiprini pie ziņojuma dēļa vai jebkurā citā vietā, kur sanāk bieži ieskatīties.

Pievieno ūdenim garšu

Viens garšīgs ieteikums raksta nobeigumam – pievieno savam ūdenim garšu. Bieži par ūdeni aizmirstam tikai tāpēc, ka tā dzeršana var likties garlaicīga. Lai ūdeni būtu prieks dzert vairāk un biežāk, nereti vienkāršākais risinājums ir garšas pievienošana.

Lai ūdens joprojām būtu veselīgs un atsvaidzinošs, ir labi tam pievienot klāt sagrieztus augļus vai ogas. Īpaši iecienītas ir citrona vai laima šķēlītes, kā arī dažādi garšaugi – piparmētras, citronmētras, baziliks.

Par to, kā biežāk dienas laikā padzerties, izlasi mūsu rakstā Ieteikumi vajadzīgā ūdens daudzuma uzņemšanai.

Iesakām ieskatīties UDENSPUDELE.LV piedāvājuma klāstā, lai atrastu sev piemērotāko ūdens pudeli.

Lai izdodas atcerēties padzerties!