Ieteikumi, kā kopt vara ūdens pudeles

Vara materiāls ar laiku lietošanas procesā mēdz zaudēt tā dabisko un gaišo krāsu. Vara saskarsmē ar skābekli materiāls kļūst tumšāks. Tas notiek pavisam dabisku procesu rezultātā, tāpēc satraukumam nav pamata. Svarīgi paturēt prātā, ka vara pudeles ir paredzētas tikai un vienīgi parastam dzeramajam ūdenim. Gāzētus, saldētus un skābus dzērienus no vara pudeles nevajadzētu dzert.

Rakstā Vara pudele – dabīgs ūdens attīrītājs lasi par vara pozitīvo iedarbību uz veselību.

Šajā rakstā vairāk par to, kā kopt vara pudeles ar dabīgiem līdzekļiem, kas noteikti atrodami katrās mājās. Esam apkopojuši populārākās un efektīvākās dabīgu kopšanas līdzekļu receptes.

Dabīgu tīrīšanas līdzekļu receptes

Vairums ilgtspējīgu ūdens pudeļu ir radītas ar 2 mērķiem – uzlabot cilvēku veselību, aicinot regulāri dzert ūdeni un saudzēt dabu, samazinot plastmasas ūdens pudeļu skaitu pasaulē. Tā kā viens no iemesliem ir saistīts ar dabas saudzēšanu, pudeļu izplatītāji un ražotāji tīrīšanas metodes piedāvā dabai draudzīgas un no dabiskiem materiāliem.

Vara pudeles ar laiku var zaudēt savu krāsu un pudeles iekšpuse var palikt nedaudz tumšāka. Tas notiek dabīgas reakcijas rezultātā, varam saskaroties ar skābekli. Par laimi ir vairāki vienkārši un efektīvi veidi, kā savu vara ūdens pudeli kopt.

Nav nepieciešami ķīmiski līdzekļi, lai savu ūdens pudeli uzturētu tīru. Zemāk esam apkopojuši dažas no populārākajām dabīgajām tīrīšanas metodēm.

dabīgie tīrīšanas līdzekļi

Citrons un sāls

Šis ir pats tradicionālākais un vienkāršākais tīrīšanas līdzeklis, kas palīdz tīrīt vara traukus. Turklāt abas sastāvdaļas noteikti ir katram mājās. Citā rakstā variet lasīt par – citronūdens labajām īpašībām, lietojot to ikdienā, ne tikai pudeļu tīrīšanai.

Ārpuses tīrīšana

Pārgriez citronu uz pusēm un vienu no pusēm kārtīgi nober ar sāli, lai visa virsma ir noklāta. Tad ar šo citrona pusīti maigi tīri vara pudeles virsmu, ik pa brīdi citronu saspiežot, lai tas sāk suloties. Šādā veidā citrona sula labi sajauksies ar sāli, kas kalpos kā viegls skrubis. Kad šis process ir pabeigts, tad vara pudeli drīkst nomazgāt ar rokām vai izmantot trauku mazgājamo mašīnu.

Iekšpuses tīrīšana

Lai iztīrītu vara ūdens pudeles iekšpusi, izmanto otru citrona pusīti un izspied pudelē citrona sulu. Pievieno 1 ēdamkaroti sāls un pus glāzi ūdens. Aiztaisi savu vara pudeli ciet un kārtīgi sakrati. Uzreiz pēc tam izskalo vara ūdens pudeli ar parasto ūdeni. Pudele spīdēs un laistīsies!

Etiķis ar sāli

Ja tev mājās šobrīd nav citrons, tad lieliska alternatīva, ko izmēģināt, ir etiķis.

Ārpuses tīrīšana

1 ēdamkaroti sāls sajauc kopā ar 2 ēdamkarotēm etiķa. Pagaidi, līdz sāls izšķīst un tad šo masu uzklāj uz vara ūdens pudeles ārējās virsmas, izmantojot vates gabaliņu vai švammi. Tīri ārpusi, līdz jebkādi pleķi vai netīrumi ir pazuduši. Kārtīgi nomazgā pudeli ar ūdeni. Pārliecinies, ka kārtīgi arī noslauki pudeli ar dvieli, lai izvairītos no traipiem, kas var atkārtoti veidoties saskarsmē ar ūdeni.

Iekšpuses tīrīšana

Lai iztīrītu vara ūdens pudeles iekšpusi, tev būs nepieciešamas 2 ēdamkarotes ar etiķi, 1 ēdamkarote sāls un 1 glāze ūdens. Sastāvdaļas ievieto ūdens pudelē, to aiztaisa un kārtīgi sakrata. Izlej šķidrumu ārā un kārtīgi izskalo ūdens pudeli ar ūdeni. 

Cepamā soda

Arī cepamā soda ir lielisks dabīgais tīrīšanas līdzeklis. To var izmantot sāls vietā abās iepriekš minētajās receptēs – gan ar citrona sulu, gan ar etiķi.

Noderīgi ieteikumi

Lai pārliecinātos par to, ka vara ūdens pudele tiek kvalitatīvi notīrīta, ņem vērā arī zemāk esošos ieteikumus:

  1. Pēc mazgāšanas ar ūdeni pilnībā noslauki vara ūdens pudeli ar kokvilnas drānu vai dvielīti. Tas ļaus izvairīties no traipu uzkrāšanās uz vara pudeles, kas reizēm mēdz notikt saskarsmē ar ūdeni.
  2. Ieteicams vara pudeli uzglabāt sausā vietā, lai tā spēj pēc iespējas ilgāk saglabāt savu mirdzumu un spožumu.
  3. Pirms vai iepriekš minētajām tīrīšanas receptēm iespējams vara pudeli izmazgāt ar parasto trauku mazgājamo līdzekli.

Arī UdensPudele.lv veikala sadaļā variet iegādāties sev tīkamāko vara ūdens pudeli.