Ietilpīga termokrūze – kuru izvēlēties?

labākā termokrūze

Termokrūžu klāsts ir milzīgs. Iespējams tā iegāde var būt sarežģīts un ilgs process. Esam sagatavojuši rakstu, kurā testējām 7 dažādas ietilpīgas termokrūzes. Vēlamies, lai šis raksts radītu lielāku skaidrību un vairāk iepazīstinātu ar dažādām termokrūzēm, to īpašībām, kuras jāņem vērā, iegādājoties jaunu termokrūzi.

Rakstā lasi par mūsu veidotā testa metodoloģiju un rezultātiem.

Satura rādītājs:

Septiņas ietilpīgas termokrūzes (līdz 500ml)

Šim termorkūzes testam esam izvēlējušies septiņas dažāda zīmola Termokrūzes. Tajā skaitā daudziem zināmā Stanley termokrūzes un Kambukka termokrūzes. Jaunās Camelbak termokrūzes ar īpašu dizainu un priekšrocībām, kā arī citu zīmolu – SIGG, Thermos, Contigo un Aladdin termokrūzes.

Šī ir tikai pavisam neliela daļa no visa lielā termokrūžu klāsta mūsu, UDENSPUDELE.LV veikalā. Dodies uz sadaļu Termokrūzes, kurā atradīsi vēl citu modeļu, krāsas un zīmola termokrūzes savām vēlmēm.

Ietilpiga termokruze uz galda

Testam izvēlētie termosi ar saitēm uz konkrēto produktu:

  1. Stanley Classic Trigger-Action zaļa 470ml
  2. Aladdin Java Leak-Lock dzeltena 470ml
  3. Contigo Huron Bay 470ml
  4. SIGG Miracle Mug violeta 470ml
  5. Kambukka Olympus melna 500ml
  6. Camelbak Forge Flow Coast 500ml
  7. Thermos Guardian tumši zila 500ml

Pēc šī testa noskaidrosim, kuras no termokrūzēm ir ērtākās ikdienas lietošanai. Kuras spēj noturēt dzērienu siltu visilgāk. Kuras labāk izvēlēties automašīnas vadītājiem vai strādājot birojā, mājās.

Termokrūzes termonoturības tests

Viena no svarīgākajām īpašībām, kurai jāpiemīt termokrūzei ir spēja noturēt dzērienu siltu vai aukstu ilgāku laiku. Tas ir iespējams pateicoties vakuuma izolācijai. Tāpēc ir ļoti svarīgi rūpēties par savu termokrūzi un maksimāli maz to apdauzīt, jo tas var sabojāt vakuuma izolāciju un termorkūze vairs nespēs pilnvērtīgi pildīt savu funkciju.

Zemāk redzamajā tabulā esam apkopojuši ražotāja solīto termonoturību katrai termokrūzei. SIGG termokrūzei tiek solīts, ka dzēriens tajā saglabāsies silts tikai 3 stundas, toties Kambukka termokrūze spēj noturēt siltu līdz 10 stundām.

Lai pārbaudītu, vai šīs ietilpīgās termokrūzes spēj noturēt dzērienu siltu, tās solītajā laikā, mēs veicām termonoturības testu.

Lai veiktu vispārīgu novērtējumu, visās termokrūzēs ielējām ūdeni ar 95°C ūdeni un veicām mērījumus 12 stundu garumā. Pirmajās 8 stundās mērījumi tika veikti katru stundu. Pēdējie mērījumi tika veikti ik pēc 2 stundām.

Termokurzestermonoturibas tests

Lai gan mērījumus veicām 12 stundu griezumā, nolēmām, ka rezultātus skatīsimies 8. stundā. Lielākoties visām termokrūzēm ražotājs ir norādījis, ka tā dzērienu spēs saglabāt siltu mazāk par 8 stundām. Vienīgais Kambukka Olympus termokrūzei ražotājs norāda, ka spēj noturēt dzērinu siltu līdz 10 stundām.

Vislabākie rādītāji termonoturības testā ir Stanley Trigger Action (57°C), kurā ūdens temperatūra 8 stundās nokritās par 38°C, Kambukka Olympus (56°C) par 39°C un Thermos Guardian (55°C) termokrūzē ūdens temperatūra nokritās par 40°C.

Kā grafikā redzams, tad tie ir izteikti līderi. 3. stundā Thermos Guardian un Kambukka Olymous termokrūzēm ūdens temperatūra sakrita un no 5 līdz 7 stundai bija vienāda. Tomēr pēdējās 4 testa stundās visās trīs termokrūzēs temperatūra kritās tikai par 3°C.

Toties SIGG Miracle Mug (42°C) un Contigo Huron (46°C) termonoturības testā ierindojās pēdējie. Contigo Huron ūdens temperatūra visa testa laikā ir līdzvērtīga Aladdin Leak-Lock un Camelbak Forge Flow. Pirmajās 4 stundās Contigo Huron temperatūra sakrita ar Camelbak Forge Flow. Tomēr beigās Contigo Huron (46°C) bija par 2°C mazāk nekā Aladdin Leak-Lock (48°C) un 1°C mazāk par Camelbak Forge Flow (47°C).

SIGG Miracle Mug ir izteikti pēdējā vietā termonoturības testā. Tam ūdens temperatūra strauji nokritās jau pirmajās stundās un turpināja kristies visa atlikušā testa laikā. Kā rezultātā SIGG Miracle Mug ūdens temperatūra 8 stundās nokritās par 53°C.

Termokruzu noturibas tests

Kā redzams tabulā, tad visas termokrūzes spēj noturēt dzērienu siltu ilgāk par ražotāja solīto laiku. Lai gan SIGG Miracle Mug tika solīts tikai 3 stundas tajā ūdens temperatūra bija silta vēl pēc 4 stundām.

Kamukka Olympus ražotāji solīja, ka tas dzērienu var noturēt siltu līdz 10 stundām. Pēc termonoturības testa noskaidrojām, ka tā arī ir. Toties Stanley Trigger Action termokrūzei, kas ir šī testa pirmajā vietā, sola tikai 7 stundas. Pēc testa noskaidrojām, ka tas spēj noturēt dzērienu siltu arī pēc 10 stundām.

Pēc šī termonoturības testa varam secināt, ka no visām septiņām termokrūzēm Stanley Trigger Action spēj dzērienu noturēt siltu visilgāk. Pēc tā seko Kambukka Olympus un trešo vietu ieņem Thermos Guardian.

Termokrūzes priekšrocības

Izvēloties sev piemērotāko termokrūzi ir svarīgi noskaidrot ne tikai tās termonoturību, bet arī citas īpašības. Cik ērti to ir lietot braucot pie stūres, kāds ir tās izmērs, svars un papildus funkcijas, ērtākai lietošanai.

Termokruzu galvenie parametri

Termokrūzes vāciņš

Termokrūzēm ir dažādi vāciņi ar atvēršanas veidiem. Pēc mūsu testiem, uzskatām, ka viens no ērtākajiem veidiem ir poga, kuru nospiežot var padzerties. Tā ir iespējams padzerties, izmantojot tikai vienu roku. Tomēr ir vēl daudzi citi veidi, kas ir parocīgi un padara termokrūzes par 100% drošām pret noplūdēm.

Visas mūsu izvēlētās ietilpīgās termokrūzes ir pilnīgi drošas pret noplūdēm un tās var pārvadāt somā līdzi, nesatraucoties par dzēriena izlīšanu. Tomēr ir dažas, kuras netiek uzskatītas par 100% drošām, piemēram, Stanley Trigger Action. Termokrūzes vāciņam nav slēdža mehānisma, tāpēc termokrūzei atrodoties somā, ir iespēja, ka tiek uzspiests uz pogas un saturs var izlīt.

stanley trigger action termo kruzes vāciņš

Stanley Trigger Action termokrūzei vāciņu ir iespējams ļoti viegli izjaukt. To ir ērti izmazgāt no dažādām nosēdumiem.

Aladdin Leak-lock, Kambukka Olympus un SIGG Miracle Mug ir slēdža mehānismi, kas nodrošinās to, ka termokrūze būs 100% droša pret noplūdēm.

thermos guardian termokrūzes vāciņš

Thermos Guardian termorkūzei ir pavelkama dzeršanās atvere. Lai to atvilktu ir nepieciešams pielietot nedaudz spēka, kas nozīmē, ka neizveidosies nevēlami gadījumi un tās saturs neizlīs. Tomēr ievērojām, ka aizverot termokrūzes vāciņu, rodas liela skaņa. Arī šīs termokrūzes vāciņu ir iespējams izjaukt 2 daļās.

aladdin contigo termo kruzes vāciņš

Lai atvērtu Contigo Huron termokrūzi ir nepieciešams pavilkt zilo maliņu uz augšu, kā rezultātā atveras padzeršanās vieta. Arī Aladdin Leak-Lock termokrūze atveras pavelkot uz augšu maliņu, tomēr tā atvere slēpjas jau aiz atvelkamās vietas. Dažiem šāds atvēršanās veids nepatīk, jo atveres āķis mēdz krist virsū, kad padzers. Šai termokrūzei tā nav, jo āķītis nofiksējas, aizvelkot to līdz galam. Lai aizslēgtu Aladdin Leak-Lock termokrūzi, nepieciešams pavilkt slēdža vietiņu.

camelbak kambukka termokruzes vacin

Camelbak Forge Flow termokrūzei nav slēdža mehānisma, tomēr to ir iespējams nofiksēt tā, lai varētu padzerties uzreiz, nenospiežot pogu. Arī Kambukka Olympus termokrūzei ir šāda poga. Tomēr to nospiežot uz otru pusi, nostrādā slēdža mehānisms, kā rezultātā termokrūzei ir 100% droša pret noplūdēm. Kambukka Olympus termokrūzes vāciņu ir iespējams izjaukt, lai ērtāk un vieglāk to izmazgātu.

sigg termokrūzes vāciņš

SIGG Miracle Mug nospiežot mazo pogu uz vāciņa, tiek atvērta padzeršanās vieta. Tajā brīdī padzerties var tā pat kā no Stanley Trigger Action, nospiežot lielo pogu. Tas ir ļoti ērti un parocīgi, it īpaši autobraucējiem, jo var padzerties savu rīta kafiju, izmantojot tikai vienu roku.

Termokrūzes dizains

Katra no mūsu termokrūzēm ar kaut ko atšķiras. Tām ir dažādi korpusi, krāsojumi un vāciņu dizaini.

Stanley Trigger Action termokrūzei ir kvalitatīvs, raupjš krāsojums. To nav iespējams noskrāpēt vai citādā veidā sabojāt. Tāpēc tas var gadiem kalpot un izskatīties kā jauns. Mūsu izvēlētais ir zaļā krāsā, bet tas ir pieejams arī melnā, baltā, zilā un sarkanā krāsā.

Aladdin Leak-Lock izceļas ar savām košajām krāsām. Tās ir pieejamas koši sarkanā, bordo, gaiši zilā, tumši zilā, zaļā un melnā krāsā. Tām ir biezs, kvalitatīvs krāsojums, ko ir patīkami turēt rokās.

Contigo Huron termokrūzei ir spīdīgs krāsas pārklājums, kas padara to pamanāmu jau pa gabalu. Termokrūzes korpusa un vāciņa dizains padara to ļoti vienkāršu, bet tās spīdīgi zilais krāsas pārklājums liek tai izcelties.

labakas termokruzes

Tā pat kā Contigo Huron arī SIGG Miracle Mug ir ar kvalitatīvu, košas krāsas pārklājumu. Šim testam esam izvēlējušies krāsaināko no SIGG Miracle Mug. Tās ir pieejamas arī neitrālākās krāsās, kā melna un metāliska.

Camelbak Forge Flow termokrūzei ir biezs un kvalitatīvs krāsojums, kas nenobružāsies. Tas ir pieejamas ne tikai gaiši zilā, bet arī spīdīgi rozā un melnā krāsā.

Kambukka Olympus termokrūzes krāsojums ir plāns, matēti melns krāsojums. Kambukka Olympus termokrūzes ir pieejamas dažādās krāsās, kas būs lieliska dāvana vīrietim un sievietei.

Thermos Guardian ir vismasīvākā un smagākā no testā izmantotajām termokrūzēm. Toties to ir ērti turēt rokā un tai ir patīkams raupjš krāsojums. Un tās dizains ir ļoti vienkāršs un elegants.

Papildus priekšrocības

Iespējams meklējot jaunu termokrūzi papildus priekšrocības nebūs pirmais, ko skatīsimies, bet tas var mudināt iegādāties konkrēto termokrūzi.

termokrūžu īpašības

Camelbak Forge Flow ir īpaši izceļās no visām 7 testētajām termokrūzēm ar to, ka tai ir rokturis pie vāciņa. Tas padara termokrūzes pārvadāšanu ērtāku un parocīgāku. Tai ir arī visvairāk papildus īpašības, kā piespied – atlaid padzeršanās princips, silikona mīkstā pamatne un izturīga krāsa.

Silikona apakšiņa ir viena no priekšrocībām, kas mūsuprāt ir ļoti labs termokrūzes pluss. No testā izantotajām termokrūzēm, Kambukka Olympus, Camelbak Forge Flow un SIGG ir silikona apakšiņa. Pateicoties tai, novietošana uz galda ir maigāka un klusāka, kā arī termokrūze ir arī stabilāka.

Aladdin Leak-Lock termokrūzei ir vismazāk papildus īpašības. Tai ir slēdža mehānisms, kas nodrošina 100% drošu pret noplūdēm un izturīga krāsa, ko ir patīkami turēt rokās.

UDENSPUDELE.LV ietilpīgo termokrūžu tops

Lai noteiktu šī testa uzvarētāju, mēs aplūkojām dažādus kritērijus. Tos visus apkopojām un veicām termokrūžu kopējo vērtējumu. Mūsu topā pirmo vietu ieņem Kambukka Olympus, kam pēc tam seko Camelbak Forge Flow un SIGG Miracle Mug termokrūzes.

termokrūžu testa tops

Tabulā salīdzinām mūsu veiktā termonoturības testa rezultātus, vai termokrūzei ir papildus īpašības, termokrūzes dizainu un ērtumu, pēc mūsu personīgā viedokļa un cenu.

Katrā kategorijā ar zaļo krāsu tiek izvirzīti līderi. Zilā krāsā norādām, savā ziņām, otrās vietas ieguvējus. Ar bāli dzelteno tiek iezīmētas termokrūzes ar zemākajiem rādītājiem, katrā no kategorijām.

Lai noskaidrotu, kura termokrūzei ir patīkamākais dizains, kura ir ērtākā ikdienas lietošanai, mēs veicām nelielu aptauju. Sniedzām iespēju mūsu draugiem un paziņām izmēģināt šīs termokrūzes, un pēc tam lūdzām tās novērtēt.

Augstākā atzinību saņēma SIGG Miracle Mug, Camelbak Forge Flow un Kambukka Olympus termokrūzes. No tām ir iespējams padzerties, izmantojot vienu roku, tās ir ar slēdža mehānismu un tām ir silikona pamatne.

Apkopojot visus iegūto informāciju, noskaidrojām, ka ietilpīgo termokrūžu testā uzvar Kambukka Olympus.

Otrās un trešās vietas ieguvēji ir SIGG Miracle Mug termokrūze (neskatoties uz to, ka termonoturības testā bija pēdējā vietā) un Camelbak Forge Flow termokrūze.

1. Kambukka Olympus

Termokrūze Kambukka Olympus melna 500ml
28.70 €

Moderna un mūsdienīga termokrūze ņemšanai līdzi dodoties ikdienas gaitās. Izturīga un viegli kopjama. Termokrūzei ir silikona pamatne.

Kā pārliecinājāmies termonoturības testā, tad tā lieliska termoizturība.

Būs piemērota lietošanai braucot automašīnā, var novietot standarta kafijas krūzes turētājā auto.

2. SIGG Miracle mug

Termokrūze SIGG Miracle Mug rozā 470ml
32.70 €

Eleganta termokrūze rozā krāsā. No izturīga nerūsējošā tērauda.

Ērta lietošanai braucot automašīnā, jo var atvērt ar vienu roku, nospiežot lielo pogu.

Termokrūze ir 100% droša pret noplūdēm, jo tai ir slēdža mehānisms – poga, kura nenospiesta neļauj dzērienam izlīt.

Pēc termonoturības testa noskaidrojām, ka tā netur dzēriena temperatūru tik labi kā pārējās. Tomēr arī ražotājs ir norādījis, ka tā dzērienu siltu var noturēt tikai 3 stundas.

3. Stanley Trigger Action

Termokrūze Stanley Classic Trigger-Action zaļa 470ml
35.04 €

Izturīga termokrūze, kas ražota no augstākās kvalitātes nerūsējoša tērauda.

Termokrūzes atvēršana un aizvēršana izmantojot pogu, ir ļoti ērta un praktiska – krūzes saturs ilgāk saglabā savu temperatūru.

No visām testētajām termokrūzēm, spēj noturēt dzērienu siltu vissilgāk.

Ērta lietošanai braucot automašīnā. Lieliska ideja dāvanai vīrietim.

4. Thermos Guardian

Termokrūze Thermos Guardian tumši zila 500ml
31.93 €

Izturīga termokrūze, kurai ir vienkāršs dizains. Tai ir raupjš krāsojums, ko ir patīkami turēt rokā.

Thermos Guardian termokrūzi var atvērt pavelkot, kas nav īpaši parocīgi, jo jāizmanto abas rokas.

Tā ir masīva un smagāka par visām pārējām testētajām termokrūzēm. Tāpēc tā būs vairāk piemērota izmantošanai strādājot mājās vai birojā.

5. Aladdin Leak-Lock

Termokrūze Aladdin Java Leak-Lock dzeltena 470ml
25.63 €

Koša un pamanāma termokrūze kafijas vai tējas baudīšanai steidzīgos darbadienu rītos.

Piemērota ikdienas lietošanai. Ērta lietošanai braucot automašīnā, var novietot standarta kafijas krūzes turētājā auto.

Termokrūzei ir slēdža mehānisms, kas padara to 100% drošu pret noplūdēm.

Tā ir pieejama 3 izmēros un dāždās košās krāsās, kas būs piemērota dāvana vīrietim un sievietei.

6. Contigo Huron

Termokrūze Contigo Huron Bay 470ml
26.65 €

Kvalitatīva termokrūze, kuras dizains ir piemērots lietošanai birojā vai automašīnā.

Krūzei ir ļoti ērts vāciņš ar Klik mehānismu, tāpēc to var vienkārši attaisīt un aiztaisīt ar vienu roku.

Lai to būtu patīkamāk turēt rokās, korpuss ir aprīkots ar silikona gredzenu.

Praktiska un mūsdienīga dāvana cilvēkiem, kas daudz laika pavada ceļā.

Cerams, ka šis ietlpīgo termokrūžu salīdzinājuma un testa raksts palīdzēja tev izvēlēties īsto termokrūzi. Ja tomēr neizdevās atrast meklēto, tad ar citām termokrūzēm ir iespējams iepazīties UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā termokrūzes.