Termokrūzes Kambukka Etna Grip 500ml apskats

Kambukka Etna apskats - titulbilde

Kambukka Etna ir viena no mūsu veikala vispopulārākajām termokrūzēm, un šajā apskatā mēs noskaidrojam, kādas ir šīs termokrūzes pozitīvās un negatīvās īpašības. Tāpat mēs veicām eksperimentus, kuros izmērījām, cik laba ir šīs krūzes termonoturība, un vai ražotāja solījums saglabāt dzērienu siltu 9 stundas ir patiess. Tāpat mēs arī testējām, vai krūzes vāciņs ir drošs pret noplūdēm.

Mēs secinājām, ka Kambukka Etna popularitātei ir labs iemesls – tā ir kvalitatīva termokrūze, kas dzērienu saglabā siltu 14 stundu garumā. Tās dizains ir stilīgs, un vāciņš ir ērti lietojams, it īpaši pie automašīnas stūres. Vairāk par to, kāpēc mēs iesakām Kambukka Etna, vari lasīt šajā apskatā.

Kambukka ir beļģu zīmols, kurš ražo ilgtspējīgas un videi draudzīgas ūdens pudeles, termokrūzes un citus produktus. Neskaitot apskatīto Etna, mūsu piedāvājumā ir arī Olympus termokrūzes, Reno termopudeles, kā arī Elton un Lagoon ūdens pudeles. Ar visām šī zīmola termokrūzēm vari iepazīties veikala sadaļā Kambukka termokrūze.

Satura rādītājs

Mūsdienīgs un ērts dizains

Kambukka Etna ir viena no viselegantākajām un skaistākajām termokrūzēm mūsu piedāvājumā. Tās minimālistiskais dizains ir veidots cilindra formā, kas vienlaicīgi spēj būt gan nosvērta, gan stilīga. Šo dažādību izceļ plašais krāsu piedāvājums. Neskaitot standarta krāsas – metālisko, melno, zaļo, zilo un citas – Etna ir pieejama arī vairākos unikālos grafiskajos dizainos, kas piesaistīs uzmanību. 

Kambukka Etna Grip 500 ml

Šajā rakstā tiek apskatīts Kambukka Etna Grip Black 500ml modelis. Lai gan apskatā iegūtie secinājumi ir attiecināmi arī uz pārējām Etna termokrūzēm, Grip modelis atšķiras ar to, ka ap krūzes korpusa augšējo pusi ir apvīts ērts un neslīdošs silikona apvalks. 

Silikona apvalks ļauj krūzi ērtāk satvert rokā, lai tā neizslīdētu. Tāpat ziemā tas sargā rokas no aukstā metāla korpusa, ja lieto krūzi bez cimdiem. Tam ir sešstūrveida rievojums, kas, atstarojot gaismu, rada interesantu 3D efektu. Tādējādi apvalks ne tikai padara krūzes turēšanu rokā ērtāku, bet arī kalpo kā interesants dizaina elements. 

Kambukka Etna Grip Black 500ml pie mašīnas stūres

Termokrūzes korpuss ir ražots no kvalitatīva 18/8 nerūsējošā tērauda. Tas ir sakausējums, kas sastāv no 18% hroma un 8% niķeļa, un tas izceļas ar īpašu izturību, kā arī lielāku drošību pret rūsēšanu. Lai gan visas Etna termokrūzes ir ražotas no nerūsējošā tērauda, dažādiem krāsu variantiem tās ir pārklātas ar citādām tekstūrām. Etna Grip Black modelim ir patīkama, matēti melna virsma, kas rada solīdu un kvalitatīvu sajūtu. 

Visu Kambukka Etna termokrūžu pamatne ir klāta ar neslīdošu virsmu, un tā, mūsuprāt, ir ļoti noderīga īpašība. Piemēram, kad nolikta uz galda, Kambukka termokrūze stāv stabili, un, ja nejauši ar roku gadās krūzi pagrūst, tā neaizslīd vai neapgāžas. Tāpat, ja termokrūze ir ielikta automašīnas dzērienu turētājā, tā neslīdēs un nekratīsies apkārt.

Mūsuprāt, Kambukka Etna ir eleganta, praktiska un kvalitatīva termokrūze, un tās dizains ir skaists savā vienkāršībā. Šī termokrūze iederēsies gan biroja sapulcē, gan aktīvā sestdienā uz slēpošanas trases. Tās tērauda uzbūve rada pārliecību par kvalitatīvu produktu, kurš kalpos vairāku gadu garumā.

Daudzfunkcionālais vāciņš

Viena no labākajām Kambukka Etna īpašībām ir tās 3-in-1 vāciņs. Tas, mūsuprāt, ir viens no visērtākajiem risinājumiem, kā apvienot ērtu dzeršanu un drošību no noplūdēm. Tam ir liela un ērta poga, kuru viegli nospiest ar rokas rādītājpirkstu. Kad poga ir nospiesta, paveras vaļā dzeršanas atvere, un, kad tā ir atlaista, attiecīgi arī atvere aizveras ciet. 

Vāciņam ir nedaudz slīpa forma, un dzeršanas atvere ir novietota īpašā padziļinājumā. Tā rezultātā dzeršanas spraugai rodas piltuvei līdzīgs efekts, kas ļauj ērti turēt krūzi pie mutes, lai padzertos. No dzeršanas spraugas dzēriens tek vienmērīgi un plūstoši. 

Kambuka Etna vāciņš

Uz vāciņa atrodas arī bīdāms slēdzis ar trim pozīcijām – bloķēts, atvērts un vienmēr atvērts. Bloķēts pozīcijā poga tiek bloķēta un nav nospiežama, lai krūze somā nejauši neatvērtos un neizlietu dzērienu. Atvērts pozīcija ļauj nospiest pogu, lai padzertos. Vienmēr atvērts pozīcija ļauj turēt dzeršanas atveri vaļā, lai varētu ērti padzerties vairākus malkus kafijas, neturot pogu nospiestu. 

Kambukka visu savu termokrūžu vāciņiem izmanto vienu un to pašu vītni. Tas nozīmē, ka Etna termokrūze ir saderīga gan ar 3-in-1 vāciņiem, gan Kambukka Olympus vāciņu ar slēdzi, gan Kambukka Reno skrūvējamo pudeles vāciņu. Tas ir vienkāršs veids, kā paplašināt savas termokrūzes funkcionalitāti, jo vasarā, piemēram, ar Reno vāciņu, šo termokrūzi var padarīt arī par termopudeli.

Vēl viena patīkama īpašība šai termokrūzei ir tas, ka vāciņš pilnībā atrodas krūzes ārpusē, un, to skrūvējot virsū, nekas netiek iegremdēts dzērienā. Tas ir ērti un droši, jo var neuztraukties par to, ka dzēriena līmenis celsies un sāks tecēt gar malām. Termokrūzes iekšpusē ir norādīta līnija, līdz kurai dzērienu ir droši pildīt. 

Pilnīga drošība pret noplūdēm

Kambukka Etna vāciņš hermētiski noslēdzas ar silikona blīvi gan dzeršanas atverē, gan krūzes vītnē. Mēs izmēģinājām šīs krūzes izolācijas spējas, ikdienā to pārnēsājot plecu somā. Mēs ne reizi nekonstatējām dzēriena noplūdes vai kondensāciju uz krūzes sieniņām.

Tāpat tika veikts eksperiments, kurā Kambukka termokrūze 12 stundas tika novietota otrādi, uz tās vāciņa. Termokrūzē tika ieliets ūdens līdz ražotāja norādītajai maksimālā tilpuma atzīmei. Zem termokrūzes tika izklāts papīra dvielis, lai būtu pamanīt jebkāda veida noplūdes. Pēc 12 stundām papīrs bija pilnībā sauss, kas liecina, ka šī termokrūze ir droša pret noplūdēm un to var mierīgi pārnēsāt somā. Papildu drošībai ir iespējams izmantot bloķēšanas slēdzi, lai garantētu, ka somā nenospiežas poga.

Kambukka Etna drošības pret noplūdēm tests

Liela un ietilpīga

Šis modelis ir pieejams divos dažādos tilpumos – Kambukka Etna 300ml un Kambukka Etna 500ml. Abi šie modeļi ir ar vienādu diametru, un to izmērs atšķiras tikai augstumā. Mūsu testētajam 500ml modelim augstums bez vāciņa ir 18.2 cm, un, mūsuprāt, tas vienlaicīgi ir gan pluss, gan mīnuss.

Tilpums500 ml
Svars (tukša)348 g
Svars (pilna ar ūdeni)848 g
Diametrs7.1 cm
Augstums (ar vāciņu)21.9 cm
Augstums (bez vāciņa)18.2 cm

Tas ir pluss tāpēc, ka Etna diametrs (7.1 cm) ir mazāks nekā citām krūzēm ar līdzīgu tilpumu. Tā rezultātā krūze ietilpst lielākajā daļā automašīnu dzērienu turētāju. Mēs šo krūzi testējām Toyota Corolla (2006), Volkswagen Golf (2011) un Ford Focus (2014) dzērienu turētājos, un tā ietilpa visos trīs.

Kambukka Etna Grip Black 500ml termokrūze automašīnas Toyota Corolla dzērienu turētājā

Etna augstums sāk kļūt par problēmu tad, kad vēlies to uzpildīt kafejnīcu un veikalu kafijas automātos. Narvesen kafijas automātiem maksimālais krūzes augstums ir 18 cm – Etna tajā ietilpa par mata tiesu, un mēs varējām to uzpildīt ar kafiju. Savukārt Circle K kafijas automātā, kura maksimālais krūzes augstums ir 16cm, termokrūze neietilpa. Šādos gadījumos Kambukka Etna 300ml ir praktiskāks variants.

Kambukka Etna 500ml ielien Narvesen kafijas automātā
Narvesen kafijas automāts

Lietošanas un kopšanas ieteikumi

Kambukka Etna termokrūzi ražotājs iesaka mazgāt ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas radītais spiediens un temperatūra var negatīvi ietekmēt krāsojumu vai apdruku. Savukārt tās vāciņa tīrīšanai droši var izmantot trauku mazgājamo mašīnu.

Kā mazgāt Kambukka enta

Diemžēl Kambukka termokrūzes šaurais diametrs radīja grūtības, mazgājot to ar rokām. Ar parastu lupatu vai sūkli ir grūti piekļūt iekšējās tvertnes dziļākajiem stūriem, līdz ar to, lai to pilnībā izmazgātu, jāizmanto birste. Tāpat ieteicams to izskalot ar ūdeni pēc katras lietošanas reizes, kā arī regulāri – vairākas reizes nedēļā – krūzi un vāciņu mazgāt ar ziepēm.

Termokrūzes vāciņš izmanto Kambukka SnapClean tehnoloģiju. Tas nozīmē, ka pogas atsperes mehānismu ir viegli izņemt ārā no vāciņa, lai, krūzi mazgājot, varētu piekļūt visām detaļām un dzeršanas spraugai. 

Kambukka etna vāciņš

Neskatoties uz to, krūzes vāciņa mehānismā tik un tā ir vairākas sīkas detaļas, stūri un leņķi, kuriem ir grūti piekļūt, tapēc to pilnībā izmazgāt ir sarežģītāk nekā citas krūzes. Lai gan tas ir viens no Kambukka Etna lielākajiem mīnusiem, jāņem vērā, ka regulāra krūzes skalošana ļaus izvairīties no netīrumu, plankumu un biezumu uzkrāšanās vāciņā un uz tvertnes sienām. Vairāk par termokrūzes kopšanu vari uzzināt rakstā Kā pareizi tīrit savu termokrūzi?.

Kambukka Etna SnapClean vāciņa mazgāšana

Termonoturības tests

Kambukka Etna termokrūze ir veidota ar dubulto sieniņu vakuuma termoizolācijas tehnoloģiju. Ar dažādām termokrūžu uzbūves metodēm vari iepazīties rakstā “Kā veidojas termonoturība?”. 

Saskaņā ar Kambukka sniegto informāciju, Etna 500ml modelis spēj dzērienu saglabāt siltu 9 stundu garumā, bet aukstu – 18 stundas. Lietošanas instrukcijā ir iekļauts grafiks, kurā attēlots, cik silts dzēriens būs pēc konkrēta laika posma, un, saskaņā ar to, pēc 9 stundām dzēriena temperatūra 50°C.

Testa medode

Tā kā katram ražotājam testēšanas standarti ir atšķirīgi, mēs savos apskatos veicam paši savus testus, kuros izmēģinām termokrūžu spēju saglabāt dzērienu siltu. Mēs tējkannā pilnībā uzvārījām ūdeni, kurš līdz maksimālajai ietilpībai tika iepildīts testējamajā termokrūzē. Termokrūzes vāciņš tika pilnībā aizvērts ciet, un tā tika uzglabāta istabas temperatūrā (18-20°). Ik pēc divām stundām vāciņš īslaicīgi tika atvērts, lai ar termometru tiktu reģistrēta ūdens temperatūra. 

Kambukka Etna termokrūzes temperatūras tests
Testa rezultāti

Mūsu iegūtie rezultāti lielā mērā sakrīt ar ražotāja mērījumiem. Katram, protams, garšas izjūta un dzeršanas paradumi ir citādāki, bet, mūsuprat, dzērienu par karstu var uzskatīt, ja tā temperatūra pārsniedz 60 grādus. Etna dzērienu karstu saglabāja aptuveni piecas stundas, kas ir ļoti labs rezultāts. Pēc 14 stundām tas vēl aizvien bija silts.

Šīs termokrūzes spēja saglabāt dzēriena temperatūru ir uzskatāma par ļoti labu, un mums pozitīvi arī šķita tas, ka ražotāja sniegtā informācija sakrīt ar mūsu iegūtajiem datiem. Tas, mūsuprāt, liecina par Kambukka godīgumu un kvalitāti. 

Kambukka Etna Grip 500 ml termonotarības tests

Secinājumi

Kambukka Etna 500ml ir kvalitatīva termokrūze, kas ir piemērota lielākajai daļai dzīves situāciju. Tās labākā īpašība ir 3-in-1 vāciņš, kas ļauj ērti padzerties malku karstas kafijas, vienkārši nospiežot pogu. To var nobloķēt, lai tas netecētu, kad krūzi pārnēsā somā. 

Vēl viena Kambukka termokrūžu pozitīvā īpašība ir plašā izvēle. Etna ir pieejama divos dažādos tilpumos, vairākās krāsās un grafiskajos dizainos, kā arī apskatītajā Grip variantā, kas piedāvā silikona apvalku ērtākai lietošanai. Līdz ar to Kambukka Etna varam ieteikt gandrīz katram, jo jebkurš varēs atrast sev piemērotāko dizainu. 

Protams, ir termokrūzes, kuras izceļas ar lielāku tilpumu, lielāku termonoturību vai zemāku cenu. Etna, savukārt, ir apvienojuši stilīgu un mūsdienīgu dizainu ar labu termonoturību, kvalitatīvu uzbūvi, kā arī hermētisku un ērti lietojamu vāciņu. 

Kambukka Etna Grip 500ml - lieliski piemērota biroja videi

Mūsuprāt, tās divi lielākie mīnusi ir tās garā forma, kas neļauj Kambukka termokrūzei ietilpt dažu kafejnīcu un veikalu kafijas automātos. Tāpat to ir nedaudz sarežģītāk kopt, jo vāciņš sastāv no vairākām sīkām detaļām, bet pašu krūzi nevar likt trauku mazgājamajā mašīnā. 

Neskatoties uz to, Etna ir viena no vislabākajām izvēlēm mūsu termokrūžu klāstā. Tas ir lielisks ceļabiedrs autobraucējiem, jo no tās var ērti padzerties ar vienu roku. Tāpat tās gaumīgais dizains un ērtā lietošana lieliski iederēsies ikdienas gaitās gan mājās, gan birojā. 

Termokrūze Kambukka Etna Grip Black 500ml

Plusi:

  • Izskatīgs dizains
  • Kvalitatīva uzbūve
  • Droša pret noplūdēm
  • Ērti lietojams vāciņš
  • Ietilpst automašīnas dzērienu turētajā
  • Laba termonoturība

Mīnusi:

  • Krūzi nevar mazgāt trauku mašīnā
  • Liels augstums – var neietilpt kafijas automātā

Ar visām mūsu piedāvātajām termokrūzēm vari iepazīties Ūdens Pudele veikala sadaļā Termokrūzes. Dažas no mūsu piedāvātajām Kambukka Etna 500ml termokrūzēm:

2 Replies to “Termokrūzes Kambukka Etna Grip 500ml apskats”

  1. ivars says:

    es lietoju sjiis termokruuzes mazo versiju jau pusgadu, un lielaakoties esmu apmierinaats ar izveeli. patiik tas, ka uzvaaru kafiju un peec trim, cjetraam stundaam taa veel aizvien ir karsta.

    man ir sarkanaa versija. esmu dazjas reizes nometis to uz asfalta, un neskaitot dazjus skraapeejumus, viss veel aizvien ir ok :> vieniigi esmu nedaudz saskraapeejis arii vaacinju pie mutes daljas, kas nedaudz kaitina.

    visaadi citaadi labs produkts, piekriitu juusu testam!

  2. Inga says:

    Iegādājos šo krūzi pagājušogad, bet to novērtēt varēju tā pa īstam šogad, kad bija lielie ziemas mīnusi. Parasti pirms iepildīju silto dzērienu sākumā tajā ielēju karstu ūdeni, lai sasilst un tad attiecīgi to izlēju laukā un ielēju dzērienu ko dzeršu. Esmu jaunā mamma un krūze super labi noderēja ratu pastaigās, perfekti der Stokke ratu krūzes turētājā un līdz ar to pastaigas bija baudāmākas. Vēl krūzi lietoju tāpat ikdienā, jo pirmkārt var pasargāt bērnu no karsta dzēriena uzgāzšanas sev virsū un otrkārt kafija ir silta arī dienas beigās, jo ne vienmēr var dzērienu izdzert uzreiz pēc tā pagatavošanas.
    Krūze ne reizi nav tecējusi un es pilnībā ar to apmierināta!

Comments are closed.