Labāko termokrūžu tests – Stanley, Kambukka, Contigo

Termokrūze, kuru var atvērt nospiežot pogu ir ērtākās termokrūzes, ko izmantot braucot ar auto un ne tikai. Šis vāciņa tips ļauj padzerties, izmantojot tikai vienu roku, tādējādi neatlaižot automašīnas stūri vai datora peli.Tās lieliski noderēs izbraucienos ar automašīnu, darba dienas birojā vai aktīvus pārgājienus ar karstu tēju vai kafiju.

Šajā apskatā mēs salīdzināsim trīs, mūsuprāt, vislabākās šī tipa termokrūzes.

Mēs veicām dažādus eksperimentus un testus, lai veiktu objektīvus un precīzus secinājumus par to, kura no šīm krūzēm ir vislabākā. Mēs testējām un salīdzinājām to termonoturību, drošību pret noplūdēm, cik viegli tās ir mazgāt un vairākus citus faktorus. Iepazīsties ar visu termokrūžu klāstu UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā termokrūzes

Satura rādītājs

Stanley termokrūze Classic Trigger-Action zaļa 470ml

Tā ir izturīga termokrūze gan ikdienai, gan ekstrēmai atpūtai. Leģendārais amerikāņu zīmols Stanley, kurš veido kvalitatīvus termoproduktus jau kopš 1914. gada, garantē šīs termokrūzes kvalitāti, sniedzot mūža garantiju. Stanley termokrūzes nodrošina ilgstošu dzēriena termoizturību un ir visai ērtas ikdienas lietošanā.

Termokrūze Stanley Classic Trigger Action 470ml

Kambukka termokrūze Etna Grip Black 500ml

Stilīga un ietilpīga termokrūze no inovatīvā beļģu zīmola Kambukka. Tā izceļas ar modernu dizainu, ērtu un funkcionālu 3-in-1 vāciņu, kā arī plašām izvēles iespējām dažādos izmēros, krāsās un variantos.

Kambukka termokrūzes ir mūsdienīgas un pārdomātas, lai būtu ērtas ikdienas lietošanā. No tām ir patīkami padzerties, ērti kopt un droši pārnēsāt līdzi somā.

Termokrūze Kambukka Etna 500ml

Contigo termokrūze West Loop Tangerine 470ml

Mūsdienīga un ergonomiska termokrūze. Tā ir viena no vispopulārākajām termokrūzēm pasaulē. Termokrūze ir racionāla, praktiska izvēle ikdienas lietošanai no pazīstamā amerikāņu zīmola Contigo. Vāciņš ar AutoSeal tehnoloģiju novērš jebkādas nelielas noplūdes iespējamību un tas ir ļoti viegli kopjams.

Varētu teikt, ka Contigo termokrūzes ir pasaulē visatpazīstamākais termokrūžu zīmols. Tām ir ļoti pievilcīgs dizains, kas ir baudāms gan acij, gan rokas tvērienam.

Termokrūze Contigo West Loop 470ml

Kāpēc mēs izvēlējāmies šīs termokrūzes?

Mēs secinājām, ka visas trīs termokrūzes ir kvalitatīvi un ērti lietojami produkti. Lai pieņemtu izvēli par īstā produkta iegādi, rūpīgi jāpēta katras krūzes plusi un mīnusi. Par katru no šīm termokrūzēm mēs iepriekš esam rakstījuši apskatu mūsu bloga sadaļā Termokrūzes. Šajā rakstā mēs noskaidrosim, kura termokrūze ir piemērotākā tieši Tev.

Mūsuprāt, šīs trīs termokrūzes ir labākās premium klases termokrūzes. Tās ir vieni no mūsu populārākajiem produktiem, un tie izceļas ar augstu kvalitāti, plašu funkcionalitāti un ērtu lietošanu.

Dizains un uzbūves kvalitāte

Trīs šķietami līdzīgas termokrūzes – trīs pavisam atšķirīgi dizaini. Katra no šīm termokrūzēm pārstāv pavisam citādu stilu. Visas trīs termokrūzes ir ražotas no augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda, bet, tās salīdzinot, var pamanīt dažādas atšķirības lietošanas un sajūtas ziņā.

Labakas temrokruzes

Stanley Classic Trigger-Action izskatās un sajūtas kā tanks. Krūzes zaļajam korpusam ir raupja, patīkama tekstūra, kas rada kvalitatīva un pamatīga produkta iespaidu. Tās dizains ir vienkāršs, bez nekādām papildu ekstrām. Šī ir izturīga termokrūze lietošanai gan ikdienā, gan ekstrēmos brīvdabas apstākļos. 

Termokurze Stanley Trigger Action

Kambukka Etna ir veidota minimālistiskā, elegantā cilindra formā. Tā ir vislabākā izvēle modes un stila cienītājiem. Šī krūze ir pieejama dažādās unikālās versijās – no elegantas melnās krāsas līdz pat iespaidīgiem grafiskajiem dizainiem. Tās neuzkrītošais, bet pamanāmais dizains lieliski iederēsies birojā un ikdienas gaitās. Etna termokrūzēm ir arī neslīdoša pamatne, kas ļauj tai stabilāk turēties uz galda. 

Termokruze Kambukka Etna Grip

Un, visbeidzot Contigo West Loop ir mūsdienīgs un ergonomisks dizains. Tās izliektā forma padara krūzi īpaši ērtu turēšanai rokā. Arī šī krūze ir pieejama dažādās krāsās. Mūsu testētā krūze bija spilgti oranža, un tā izskatījas iespaidīgi. Savukārt klasiskāka un neuzkrītošāka izvēle būs matēti melnais vai plūmjkrāsas variants. 

Termokruze Contigo West Loop

Katrai termokrūzei ir unikāls izskats un lietošanas īpašības. Ikdienā vispraktiskākā, mūsuprāt, ir Kambukka Etna. Tās Grip versijai ir neslīdoša pamatne, kā arī silikona apvalks, kas ļauj krūzi ērti turēt, neapsaldējot rokas aukstos apstākļos. Contigo West Loop, savukārt, ir ergonomiska forma, kas ir lieliski paredzēta gan turēšanai rokā, gan automašīnu dzērienu turētājos. Savukārt cilvēkiem, kuri meklē praktisku un izturīgu termokrūzi ar mūža garantiju, Stanley Classic Trigger-Action ir vislabākā izvēle.

Vāciņš un tā funkcijas

Šīs trīs termokrūzes vieno tas, ka to vāciņiem ir pogas mehānisms. Kad poga ir nospiesta, no krūzes var padzerties, bet, kad tā ir atlaista, krūze droši aiztaisās ciet. Tas ir lielisks risinājums autobraucējiem, jo no termokrūzes var ērti padzerties, neatlaižot abas rokas no stūres. 

Termokruzes vacinu veidi

Stanley Classic Trigger-Action ir nedaudz vienkāršāks vāciņš. Termokrūzei arī ir poga, ko piespiežot atveras dzeršanas atvere, bet palaižot vaļā tā aizveras. Šai termokrūzei nav bloķēšanas slēdža, tāpēc to neuzskatām par 100% drošu pret noplūdēm. Stanley Classic Trigger-Action neiesakām pilnu pārnēsāt somā. Īpaši, ja tajā ir telefons, dators un svarīgi papŗi. Mēs gan šo lietu testējām, un vairākkārt ikdienas gaitās ielikām termokrūzi somā. Dzēriens no termokrūzes ne reizi neiztecēja.

Kambukka Etna vāciņš piedāvā visvairāk funkciju. Tam ir slēdzis ar trīs pozīcijām – bloķēts, atvērts un vienmēr atvērts. Tādējādi to var droši nobloķēt, lai somā poga nejauši nenospiežas un neizlīst dzēriens, vai tieši pretēji – atstāt dzēriena atveri vaļā, lai ērti var padzerties vairākus malkus kafijas. 

Contigo West Loop vāciņa slēdzim ir divas pozīcijas – atvērts un bloķēts. Mums patika šī vāciņa praktiskā forma. Tāpat tam ir patīkama un ērta silikona virsma, un poga ir īpaši liela un ērti nospiežama. Atšķirīgs ir tas, ka dzeršanas atvere ir tieši pie termokrūzes maliņas – ir cilvēki, kam tas ļoti patīk, bet citiem ne parāk. Ir vērts izcelt, ka West Loop vāciņa dzeršanas atvere ir īpaši plata. No šīs krūzes padzerties ir ērtāk. 

Mums vislabāk patika Contigo West Loop vāciņš, jo no tā ir ļoti ērti padzerties, un tas ir praktisks lietošanai ikdienā. Kambukka Etna, savukārt, piedāvā visvairāk funkciju, un dažkārt slēdža vienmēr atvērts pozīcija ir noderīga. Stanley vāciņš, savukārt, ir vienkāršs uzbūves un funkciju ziņā – tam ir mazāk kustīgu detaļu, kas padara to vieglāk mazgājamu un izturīgāku.

Drošība pret noplūdēm

Visas trīs termokrūzes garantē pilnīgu drošību pret noplūdēm. Tās ir hermētiski izolētas ar silikona blīvēm vītnē un dzeršanas atverē. Mēs testējām visas trīs, pārnēsājot tās somā Nevienai no krūzēm neradās noplūdes. 

Tāpat tika veikts tests, kurā tās tika novietotas otrādi uz izklāta papīra dvieļa 12 stundu garumā, lai censtos saskatīt iespējamas noplūdes. Visas trīs termokrūzes šo testu izturēja, un papīra dvielis bija pilnībā sauss.

Tādējādi var secināt, ka šīs termokrūzes ir pilnībā drošas pret noplūdēm. Vienīgais faktors, kas ir jāņem vērā, ir tas, ka Stanley Classic Trigger-Action nav bloķēšanas slēdzis, kas sargā pogu no nejaušas nospiešanās, pārnēsājot krūzi somā (mūsu testos tas nenotika).  

Termokrūzes izmērs 

Mēs izvēlējāmies salīdzināt šīs termokrūzes, jo tie ir labākie šīs izmēra grupas produkti. Tās ir lielas termokrūzes, kuru augstums, diametrs un tilpums ir līdzīgi. 

ParametrsKambukka Etna Grip 500 ml Contigo West Loop 470 ml Stanley Trigger-Action 470 ml
Tilpums500 ml470 ml473 ml
Svars (tukša)348 g326 g342 g
Svars (pilna ar ūdeni)848 g796 g815 g
Diametrs7,1 cm7,0 cm7,0 cm
Augstums (ar vāciņu)21,9 cm20,0 cm22,5 cm
Augstums (bez vāciņa)18,2 cm17,4 cm18,6 cm

Tā kā šīs krūzes, no kurām var ērti padzerties ar vienu roku, ir īpaši piemērotas autobraucējiem, mēs tās izmēģinājām dažādos automašīnu dzērienu turētājos. Visas trīs bez problēmām ietilpa Toyota Corolla (2006) un Ford Focus (2014) dzērienu turētājos. Jāpiemin, ka Contigo West Loop izliektā forma ļauj tai stabilāk stāvēt netradicionālas formas turētājos, piemēram, VW Passat. 

Mēs izmēģinājām šīs termokrūzes dažādu kafejnīcu un veikalu kafijas automātos. Secinājām, ka Circle K, kurā maksimālais krūzes augstums ir 16 centimetri, neietilpa neviens no šiem produktiem. Savukārt Narvesen kafijas automātā, kura maksimālais augstums ir 18 centimetri, ietilpa Kambukka un Contigo. Stanley īpašniekiem nācās palikt bez dzēriena.

Gan Stanley Classic Trigger-Action, gan Kambukka Etna ir pieejamas mazākās versijās, kas ir praktiskāka tiem, kuri bieži uzpilda savas krūzes ar kafiju ārpus mājas. Stanley ir pieejama arī 250ml un 350ml versijās, bet Kambukka Etna ir pieejama kompaktā 300 ml versijā.

Kopšana

Termokrūze ir regulāri jāmazgā, lai tajā nepaliktu dzēriena daļiņas, kas radītu izmaiņas garšā, smaržā un ļautu uzkrāties baktērijām. Uzzini vairāk rakstā Kā pareizi tīrīt savu termokrūzi?

Stanley termokrūzi, saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju, var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Kambukka un Contigo neiesaka lietot Etna vai West Loop trauku mašīnā, tā vietā aicinot tās mazgāt ar rokām. 

Termokrūžu vāciņu izjaukšana

Jāatzīmē, ka visām trim krūzēm vāciņus droši var mazgāt trauku mašīnā. Kambukka un Stanley vāciņi ir pilnībā izjaucami, un to pogas mehānismus var izņemt ārā, lai rūpīgāk izmazgātu. Contigo vāciņu var atlocīt vaļā, bet tā mehānismu nevar pilnībā izņemt ārā. Tas apgrūtina termokrūzes kārtīgu izmazgāšanu. 

Tāpēc var secināt, ka starp šīm termokrūzēm visvienkāršāk kopjama ir Stanley Classic Trigger-Action. Papildu tam, ka to var mazgāt trauku mašīnā, jāpiemin, ka tās vāciņš ir viegli izjaucams pilnībā, lai piekļūtu katrai detaļai. Kambukka Etna mazgāšanu ierobežo tās komplicētais vāciņa mehānisms un krūzes šaurums, savukārt Contigo West Loop vāciņa uzbūve apgrūtina tās kopšanu.

Termonoturības tests

Visas trīs termokrūzes ir veidotas ar dubulto sieniņu vakuuma izolācijas metodi, kas garantē lielisku termonoturību karstiem vai aukstiem dzērieniem. Plašāk par dažādām termoizolācijas metodēm esam aprakstījuši rakstā Kā veidojas termonoturība?.

Dažādiem ražotājiem testēšanas standarti atšķiras. Piemēram, Kambukka Etna aprakstā ir norādīts, ka tā saglabās dzērienu siltu 9 stundas, Contigo West Loop prognozētā siltumnoturība ir 5 stundas, savukārt Stanley sola saglabāt dzērienu karstu 7 stundas. Lai varētu objektīvi un tieši salīdzināt šo krūžu termonoturību, mēs veicām paši savus testus.

Metode

Mēs tējkannā pilnībā uzvārījām ūdeni, kurš līdz maksimālajai ietilpībai tika iepildīts testējamajā termokrūzē. Termokrūzes vāciņš tika pilnībā aizvērts ciet, un tā tika uzglabāta istabas temperatūrā (18-20°). Ik pēc divām stundām vāciņš īslaicīgi tika atvērts, lai ar termometru tiktu reģistrēta ūdens temperatūra.

Termonoturības tests termokrūzēm Kambukka Etna, Stanley Trigger-Action un Contigo West Loop
Testa rezultāti

Visas trīs krūzes izceļas ar lielisku termonoturību, tādējādi ļaujot izbaudīt siltu dzērienu visas darba dienas garumā. Lai gan rezultāti atšķīrās tikai par dažiem grādiem, čempiona tituls tomēr jāpasniedz ir Stanley Classic Trigger-Action termokrūzei, kura izceļas ar izcilu termonoturību. Otrajā vietā ir Kambukka Etna, savukārt trešajā – Contigo West Loop.

Mēs uzskatām, ka dzēriens ir karsts, ja tā temperatūra ir augstāka par 60 grādiem. Silts – virs 40 grādiem. Pēc šiem kritērijiem mērot, var secināt, ka Stanley saglabā dzērienu karstu solītās 7 stundas. Kambukka Etna dzērienu karstu saglabāja 5 stundas, savukārt Contigo – 4 stundas.

Termonoturības salīdzinājums termokrūzēm Kambukka Etna, Stanley Trigger-Action un Contigo West Loop

Jāatzīmē, ka šāda tilpuma termokrūzēm šie rādītāji ir ļoti labi, jo mēs parasti izdzērām tajos iepildīto saturu, pirms tas kļuva remdens. Tāpēc ikdienas vajadzībām visu trīs termokrūžu termonoturība ir atbilstoša, ļaujot papildināt savu darba dienu, izbraucienu ar auto vai pastaigu ar karstu kafiju vai tēju. Savukārt, ja tu dodies garā pārgājienā, kurā termonoturība visas dienas garumā ir īpaši nozīmīga, Stanley ir vislabākā izvēle.

Kura ir labākā termokrūze?

Uz šo jautājumu ir grūti atbildēt ar vienu teikumu, nosaucot kādu konkrētu termokrūzi. Visas trīs termokrūzes ir lieliski produkti. Tās nevainojami pilda savu uzdevumu – saglabāt dzērienu karstu vairāku stundu garumā, un ļaut to izbaudīt ērti un ar vienu roku. Lielākās atšķirības ir dažās detaļās, kas katru krūzi padara piemērotāku konkrētam pircējam.

Stanley, Kambukka un Contigo termokrūžu novērtējums

Stanley Classic Trigger-Action ir vislabākā izvēle tiem, kas strādā vai atpūšas brīvā dabā. Tās izturīgais korpuss nodrošina to, ka termokrūze kalpos vairāku gadu garumā arī pie intensīvas lietošanas ekstrēmos apstākļos. Tāpat šai termokrūzei ir vislabākā termonoturība.

Izvēloties Stanley termokrūzi, bonusā nāks vienkāršāka tās kopšana, bet būs jāsamierinās ar to, ka šo termokrūzi nav pilnībā droši pārnēsāt somā. Krūzei nav padzeršanās pogas bloķēšanas slēdža.

Kambukka Etna, šķiet, spēj visu. Tā ir stilīga, praktiska, izturīga, kā arī spēj saglabāt dzērienu karstu 5 stundas, bet siltu – 14 stundas. Šīs termokrūzes inovatīvais 3-in-1 vāciņam ir viegli tīrāmas un nomaināmas detaļas, un tam ir trīs pozīciju bloķēšanas slēdzis, padarot to ļoti praktisku ikdienas lietošanā.

Nozīmīgs pluss Kambukka Etna modeļu līnijai ir dažādā krāsu izvēle ar vienkrāsainiem un īpašu dizainu risinājumiem. Regulāri tiek izlaisti jauni dizainu apdrukas modeļi. 

Contigo West Loop ir lielisks variants ikdienas lietošanai. Tās ergonomiskā forma padara to praktisku un ērtu gan turēšanai rokā, gan novietošanai automašīnas dzērienu turētājā. Tā izskatās stilīgi un mūsdienīgi. Lai gan tās termonoturība nedaudz iepaliek aiz Kambukka Etna un Stanley Classic Trigger-Action, tās vieglums un praktiskums ikdienas lietošanā padara to par lielisku izvēli tiem, kas dzīvi pavada kustībā.

TOP termokrūzes Stanley, Kambukka, Contigo

Mēs ceram, ka šis salīdzinošais tests palīdzēja pieņemt lēmumu par to, kura termokrūze Tev ir vispiemērotākā. Vairāk par katru termokrūzi vari uzzināt to apskatos:

Termokrūzes Stanley Classic Trigger-Action apskats

Termokrūzes Kambukka Etna Grip 500 ml apskats

Termokrūzes Contigo West Loop 470ml apskats

Ar visām mūsu piedāvātajām termokrūzēm vari iepazīties Ūdens Pudele veikala sadaļā Termokrūzes. Dažas no apskatītajām termokrūzēm: