Stanley The Legendary Classic 1L termosa apskats

Stanley the lagendary termoss

Šim testam esam izvēlējušies Stanley The Legendary Classic 1L termosu ne tikai zīmola augstās reputācijas dēļ, bet arī tāpēc, ka bijām dzirdējuši ļoti pozitīvas atsauksmes no mūsu klientiem par šo termosu kvalitāti.

Stanley zīmols ir pazīstams ar burtiski necauršaujamu kvalitāti, kas to padara par vienu no pirmajām izvēlēm aktīvas atpūtas cienītājiem. Lai pārliecinātos, vai šī reputācija ir pelnīta, šajā apskatā mēs aprakstīsim mūsu pieredzi, lietojot šo termosu ikdienā trīs mēnešu garumā, kā arī izmērīsim tā termoizolāciju. Visu šo termosu klāstu mūsu veikalā var apskatīt sadaļā Stanley termosi.

Satura rādītājs

Stanley The Legendary Classic 1L termoss Hammertone Green zaļajā krāsā

Stanley dizains – kā tankam

Stanley termosi ir pieejami dažādās krāsās – melnā, tumši zilā, baltā – bet lielākajai daļai šī zīmola produkti saistās ar vienu konkrētu toni. Tā ir tumši zaļās krāsas nianse, kuru sauc par Hammertone Green.

To, vai, izvēloties šo krāsu, Stanley smēlušies iedvesmu no militārās tehnikas, viņi ir atstājuši interpretācijai, bet salīdzinājums ir vietā, jo šī termosa uzbūve ir pamatīga kā tankam.

Līdzīgus vārdus mēs veltījām Stanley Classic Trigger-Action termokrūzes apskatā, un tās pašas vērtības var saskatīt arī šajā termosā. Vienkārša lietošana bez liekiem sarežģījumiem, spēcīgs nerūsējošā tērauda korpuss, un askētisks dizains. 

Stanley The Legendary Classic 1L

Citu krāsu versijās termosa korpusu klāj matēts pārklājums, bet zaļais The Legendary Classic taustei atstāj raupju sajūtu, kas liek domāt, ka šis produkts vairāk tēmē uz funkcionalitāti, nevis eleganci. Tas vairāk piestāv pie biezas ziemas parkas, nevis melna smokinga.

Stanley termoss ir liels un smags, bet ja kāds no mūsu piedāvātajiem termosiem var garantēt izturību pat visekstrēmākajos piedzīvojumos, tas ir Stanley termoss. Testa laikā, arī pēc diviem kritieniem, uz tā 18/8 nerūsējošā tērauda korpusa neparādījās neviena bukte. Tā zaļais korpusa krāsojums lieliski paslēpj skrāpējumus.

Stanley termoss

Stanley The Legendary Classic 1L forma ir gara un šaura, un ražotājs saka, ka tas ir veidots, lai to ērti varētu turēt vienā rokā. Tam mēs varam piekrist – šo termosu patiesi ir ērti lietot un pārnēsāt. Bet jāpiemin, ka  vienas rokas lietošanai labāka izvēle tomēr ir termokrūzes, jo termosu tik un tā jāataisa ar divām rokām – jānoņem krūzīte, jāatskrūvē vāciņš un jāielej dzēriens.

Vienīgā detaļa šajā termosā, kuru mēs vēlētos uzlabot, ir rokturis. Tas ir veidots no matētas plastmasas. Lai gan tas sajūtu ziņā ir kvalitatīvs, šo rokturi ir grūti salocīt, lai tas pilnībā piegultu pie korpusa. 

Termosa izmērs – arī kā tankam

Grūti nepamanīt, ka šis termoss ir liels. Tā pilns augstums ir 33,5cm, un tā masa ir 810g. Protams, var atrast kompaktākus un vieglākus produktus, bet nevar noliegt, ka Stanley izmērs rada nopietna termosa iespaidu.

Mūsu testētā Stanley tilpums ir 1 litrs, kas ir pietiekami liels apjoms visai darba dienai, izbraucienam makšķerēt vai pārgājienam. Citi Stanley modeļi mūsu veikala sadaļā Termosi ir pieejami arī 470ml, 750ml, 1.4L un pat 1.9L tilpumos. Šo konkrēto izmēru mēs izvēlējāmies, jo mums šķita, ka tas ir lielisks vidusceļš lielākajai daļai lietotāju.

Tilpums1L
Svars (tukšs)810 g
Svars (pilns ar ūdeni)1810 g
Diametrs9,7 cm
Tvertnes kakliņa diametrs5,6 cm
Augstums (bez krūzītes)33,5 cm
Augstums (ar krūzīti)35,8 cm

Funkcijās – nekā lieka

Stanley necenšas izgudrot riteni no jauna, ieviešot dažādas superfunkcijas. Tā vietā jau desmitgadēm ilgi viņi izmanto pārbaudītus risinājumus. Tādējādi Stanley The Legendary Classic 1L lietot ir pavisam vienkārši un patīkami.

Kā piemēru šai filosofijai varam minēt vienkāršo krūzīti, kuru var uzskrūvēt termosa augšpusē. Tās ārpuse ir veidota no matēta tērauda, bet iekšpuse ir klāta ar zaļu plastmasu. Tās tilpums ir 200ml, un tajā ir ļoti ērti ieliet un izbaudīt dažus malkus karstā dzēriena. 

Krūzītes termoizolācija ir apmierinoša – lai gan tā nedaudz uzsilst, ielejot verdošu tēju, tā nepaliek nepatīkami karsta. Tāpat jāatzīmē, ka no krūzītes ir patīkami dzert, pateicoties gludajai plastmasas virsmai.

Stanley The Legendary Classic termosa vāciņs

Arī vāciņa mehānisms Stanley termosā necenšas izcelties ar augstajām tehnoloģijām, tā vietā dodot priekšroku parastam skrūvējamam plastmasas korķim. Galu galā, mazāk kustīgu detaļu nozīmē mazāku iespēju, ka kaut kas neveiklā momentā noies greizi.

Kad tas ir līdz galam aizskrūvēts, tas droši sargā dzērienu no noplūdēm. Savukārt, kad vāciņu atskrūvē vaļā līdz pusei, dzērienu vari ērti ieliet krūzītē pa vienu no divām spraugām. 

Stanley termosa vacins

Termonoturības tests

Ražotāji produkta specifikācijā ir minējuši, ka šis Stanley termoss dzērienu saglabās karstu vai aukstu 24 stundas. Tāpat tas sola dzērienu saglabāt aukstu līdz pat 5 dienām, ja tajā ir ledus. To viņi ir panākuši, izmantojot industrijas standartu – dubulto sieniņu vakuuma tehnoloģiju.  

Tā kā katram ražotājam testa standarti, kā arī diapazons, kurā temperatūru sauc par “karstu”, atšķiras, mēs savos apskatos veicam paši savus testus, kuri vienmēr izmanto vienu un to pašu metodi.

Metode

Lai pārbaudītu termosa spēju saglabāt dzērienu siltu, tējkannā tika uzvarīts ūdens līdz 97°C, un tas tika uzpildīts līdz maksimālai ietilpībai (1L). Tas tika glabāts istabas temperatūrā (19°C), un ik pēc 4 stundām tas tika īslaicīgi atvērts, lai tiktu izmērīta dzēriena temperatūra. Mēs savos apskatos dzērienu saucam par ‘karstu’, ja tā temperatūra ir virs 60 grādiem.

Testa rezultāti

Stanley The Legendary Classic 1L termonoturība nelika vilties. Termoss dzērienu saglabāja karstu ilgāk nekā solīts – veselas 28 stundas! Tas liecina par to, ka tas var būt lielisks sabiedrotais pat visgarākajos pārgājienos, vienmēr pacienājot ar karstu tēju/kafiju vai atspirdzinoši aukstu ūdeni. 

Intereses vārdā mēs izmērījām dzēriena temperatūru 48 stundas pēc testa uzsākšanas, un dzēriens vēl bija silts – 47°C. Protams, jāņem vērā tas, ka pēc divām dienām dzēriens, visticamāk, jau būs izdzerts.

Stanley The Legendary Classic 1L termonoturības tests

Secinājumi 

Stanley ir viens no tiem zīmoliem, kuriem ir uzticīgi fani, kas bez šaubām iesaka viņu produktus visiem, kas jautā viņu padomu. Mēs esam saņēmuši vairākas pozitīvas atsauksmes par Stanley no mūsu klientiem. Tāpat, lasot interešu grupas un forumus, kas fokusējas uz pārgājieniem un aktīvo atpūtu, bieži vien pieredzējušākie biedri ieteiks tieši Stanley.

Šis apskats parādīja, kāpēc. Vienkāršs un funkcionāls dizains, ērta lietošana bez nekādām raizēm par noplūdēm, triecieniem vai skrāpējumiem, kā arī lieliska termonoturība 28 stundu garumā – šie faktori padara Stanley The Legendary Classic 1L par lielisku termosu.

Protams, nevar ignorēt divus mīnusus. Pirmais no tiem ir tā grandiozais izmērs. To, ka Stanley termoss ir lielāks par lielāko daļu konkurentu savā tilpuma kategorijā, ir grūti ignorēt – it īpaši augstumu. Bet tas, visticamāk, ir upuris ceļā uz izturību. 

Otrais, protams, ir tā cena, kas ir salīdzinoši augsta. 50€ var šķist daudz, bet par to saņemsi kvalitatīvu produktu, kas savu funkciju pilda nevainojami. 

Termosa plusi:

  • Izturīgs nerūsējošā tērauda korpuss
  • Lieliska termonoturība
  • Vienkārši lietojams

Termosa mīnusi:

  • Liels un smags
  • Augstāka cena nekā konkurentiem
  • Rokturi grūti pielocīt pie korpusa

Mēs ceram, ka šis apskats palīdzēja tev pieņemt lēmumu par to, vai Stanley The Legendary Classic ir termoss tev. Ja vēlies izlasīt tā salīdzinājumu ar diviem citiem lieliskiem premium klases termosiem, aicinām izlasīt rakstu Kurš ir labākais termoss – Thermos, Stanley, Esbit tests. Tāpat ar visu mūsu termosu piedāvājumu vari iepazīties veikala sadaļā Termosi!