Termokrūzes Stanley Classic Trigger-Action apskats

Stanley trigger-action termokrūze

Šodien mēs apskatām vienu no mūsu vispopulārākajām termokrūzēm. Stanley Classic Trigger-Action apskatu mums ir jautājuši vairāki klienti. Tāpēc šajā rakstā mēs ar dažādiem testiem un eksperimentiem noskaidrosim, cik ilgi šī termokrūze spēj saglabāt dzērienu karstu, un kādi ir tās plusi un mīnusi.

Mēs noskaidrojām, ka šī ir ļoti laba termokrūze, kas ir lieliski piemērota gan ikdienas lietošanai automašīnā vai birojā, gan aktīvai atpūtai vai darbam brīvā dabā. Tās kvalitatīvais korpuss ir izturīgs pret skrāpējumiem un triecieniem. Šī termokrūze, saskaņā ar mūsu testiem, spēj saglabāt dzērienu karstu 7 stundas, un siltu – 14 stundas.

Stanley ir viens no vispazīstamākajiem termosu un termokrūžu ražotājiem pasaulē, un šis amerikāņu zīmols piedāvā leģendāru kvalitāti jau kopš 1914. gada. Iepazīsties ar visu Stanley termokrūžu klāstu UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā Stanley termokrūzes

Satura rādītājs

Dizains un uzbūve kā tankam

Stanley Classic One-Hand jau ar pirmo iespaidu pārliecina par savu kvalitāti. Tās vienkāršais, robustais dizains liekus komentārus neprasa – tā patiesi izskatās pēc krūzes, kuru var ņemt līdzi gan ikdienas gaitās, gan ekstrēmos piedzīvojumos brīvā dabā. 

Stanley termokrūze ir pieejama piecos dažādos krāsu variantos. Melnās un baltās versijas korpusam ir patīkama, viegli matēta virsma, kas izskatās eleganti un neuzkrītoši. Tumši sarkanās un zilās versijas korpusam ir maiga, matēta virsma ar iespaidīgu metālisku efektu. 

Savukārt mūsu testētā termokrūze, Stanley Classic Trigger-Action 470ml zaļā krāsā, izskatās gandrīz kā militārā tehnika. Stanley zīmolam raksturīgais Hammertone Green tonis šai krūzei sniedz robustu, utilitāru šarmu. 

Termokruze Stanley Trigger action

Zaļās krūzes raupjā tekstūra gan izskata, gan sajūtu ziņā rada kvalitatīva un pamatīga produkta iespaidu. Šo krāsojumu ir viegli tīrīt, un tas arī palīdz krūzei neslīdēt ārā no rokām. Tāpat uz tās virsmas ir grūtāk pamanīt skrāpējumus. Liela daļa Stanley klientu izvēlas šis termokrūzes tieši to robustā izskata un kvalitātes dēļ.

Termokrūzes korpuss ir ražots no 18/8 nerūsējošā tērauda. Tas ir īpašs nerūsējošā tērauda sakausējums, kas izceļas ar augstu izturību, kā arī lielisku noturību pret rūsu. Nav brīnums, kāpēc Stanley saviem produktiem piedāvā mūža garantiju!

Stanley Classic produktu sērijas nosaukums ir atbilstoši izvēlēts, jo šīs termokrūzes dizains ir klasisks, vienkāršs, un bez nekādām papildu ekstrām. Jā, tai nav tādi noderīgi sīkumi kā neslīdoša pamatne vai silikona apvalks, bet tas nozīmē mazāk detaļu, par kurām uztraukties pēc lietošanas vairāku gadu garumā. 

Stanley termokruze

Praktisks un vienkāršs vāciņš

Šīs termokrūzes vāciņš ir ražots no taustei patīkamas plastmasas ar matētu virsmu. No šīs krūzes dzert tēju vai kafiju ir ļoti ērti, jo dzeršanas atvere ir liela, un dzēriens tek plūstoši un vienmērīgi. 

Stanley Classic Trigger-Action ir lieliski piemērota cilvēkiem, kas lielu daļu savas dienas pavada pie automašīnas stūres, jo tās spiežamā poga ļauj padzerties no krūzes, izmantojot vienu roku. Šo pogu var ērti nospiest ar rādītājpirkstu.

Diemžēl šai termokrūzei nav bloķēšanas slēdža, kas sargātu pogu no nejaušas nospiešanās, pārnēsajot krūzi somā. Lai gan pogas forma un novietojums samazina iespēju nejauši nospiesties, tomēr pietrūkst tā sirdsmiera, kuru spētu sagādāt bloķēšanas slēdzis.

Stanley, veidojot šo termokrūzi, ir izvēlējušies palikt pie vienkāršām un pārbaudītām vērtībām. Šī vāciņa mehānisms ir viegli izjaucams, kas ļauj to atvieglo tās mazgāšanu. Tāpat tajā ir maz kustīgu detaļu, kas ir ļoti laba īpašība krūzes ilgmūžībai.

Drošība pret noplūdēm

Krūzes vītne un dzeršanas atvere tiek droši aiztaisīti ar silikona blīvi, kas garantē, ka tā ir droša pret noplūdēm. Mēs testējām šo krūzi, piepildot to līdz ražotāja norādītajai maksimālā tilpuma atzīmei, un novietojot to otrādi uz papīra dvieļa. Pēc 12 stundām papīrs bija pilnībā sauss.

drosa pret izlisanu

Lai gan šī termokrūze ir droša pret noplūdēm, to somā pārnēsāt bez raizēm neļāva bloķēšanas slēdža trūkums. Lai pārliecinātos par to, vai mūsu bažas ir pamatotas, mēs veicām testus, nedēļu pārnēsājot šo termokrūzi klēpjdatora somā. Dzēriens ne reizi šī testa periodā neizlija.Iespējams, ka mūsu uztraukumam nav pamata, jo poga patiesi ir veidota tādā formā, lai tā nebūtu izvirzīta uz āru un to somā nejauši nevarētu nospiest. 

termokruzes vacins un poga

Liela un ietilpīga

Tā kā Stanley ir amerikāņu kompānija, šī termokrūze tika veidota ar 16 unču tilpumu. Tāpēc, konvertējot uz metrisko sistēmu, šis skaitlis ir pavisam apaļš 473 ml. Krūzes izmērs ir atbilstošs tās tilpumam – tā nav pārmēru masīva vai smaga, un to ir ērti paņemt līdzi. 

Tilpums473 ml
Svars (tukša)342 g
Svars (pilna ar ūdeni)815 g
Diametrs7 cm
Augstums (ar vāciņu)22.5 cm 
Augstums (bez vāciņa)18.6 cm

Šīs termokrūzes izmērs ir lielisks autovadītājiem, jo tā ietilpst lielākajā daļā automašīnu dzērienu turētāju. Mēs izmēģinājām gan Toyota Corolla (2006 g.), gan Ford Focus (2014 g.) dzērienu turētājus, un abos šī krūze ietilpa bez problēmām. Salīdzinot ar citām termokrūzēm, šī ir visai šaura, tāpēc būs īpasi piemērota tiem, kam ir salīdzinoši šaurs krūzes turētājs.

Stanley Classic Trigger-Action termokrūze ietilpst automašīnas dzērienu turētājā

Kā būtisku mīnusu kafijas cienītāji var uzskatīt šīs termokrūzes augstumu. Bez vāciņa tā ir 18.6 cm augsta, kas ir lielāks nekā kafijas automāta maksimālais augstums veikalos Narvesen (18 cm), Circle K (16 cm) un citos. Mēs izmēģinājām to ievietot Narvesen kafijas automātā, bet mums to nācās turēt slīpi, lai varētu uzpildīt silto dzērienu. 

Stanley Trigger-Action termokrūze Narvesen kafijas automātā
Narvesen kafijas automāts

Ja tu bieži kafiju vai tēju pērc kafejnīcās vai veikalos, iesakām izvēlēties Stanley Classic Trigger-Action 350ml termokrūzi. Tie piedāvā tās pašas īpašības, kas piemīt 470ml versijai, bet to mazais izmērs ir praktiskāks ikdienas lietošanai.

Stanley Trigger Action termokrūze 250ml, 350ml un 470ml izmēros
250ml, 350ml un 470ml versijas

Lietošana un kopšana

Saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju, trauku mazgājamajā mašīnā var tīrīt gan pašu krūzi, gan vāciņu. Ražotājs instrukcijā gan ir piekodinājis, ka, krūzi mazgājot trauku mašīnā, ‘var paātrināties tās vizuālais nolietojums’, tāpēc, ‘ja tev ir svarīgs krūzes izskats, ieteicams to mazgāt ar rokām’.

Mazgājot ar rokām, nācās secināt, ka termokrūzes šaurais diametrs ierobežo iespēju ar sūkli vai lupatu piekļūt tās dziļākajiem stūriem, tāpēc pilnīgai krūzes izmazgāšanai jāizmanto birste. Tāpat ieteicams to izskalot ar ūdeni pēc katras lietošanas reizes, kā arī regulāri – vairākas reizes nedēļā – krūzi un vāciņu mazgāt ar ziepēm. Vairāk vari uzzināt rakstā Kā pareizi tīrīt savu termokrūzi?.

Stanley krūzes vāciņa mehānisms ir vienkāršs, un to var ļoti viegli izjaukt un izmazgāt. Tā kā mehānisms sastāv tikai no trim kustīgām detaļām, to mazgājot, ir viegli piekļūt katram stūrim.

Stanley termokrūzes vāciņa mehānisms

Termonoturības tests

Stanley Classic Trigger-Action termokrūzes ir veidotas ar dubulto sieniņu vakuuma termoizolācijas tehnoloģiju. Ar dažādām termokrūžu uzbūves metodēm vari iepazīties rakstā Kā veidojas termonoturība?.

Stanley sola, ka šī termokrūze saglabās dzērienu karstu 7 stundas, un aukstu – 10 stundas. Tāpat, ja dzērienā ir ledus gabaliņi, tas paliks auksts veselas 30 stundas. 

Tā kā katram ražotājam testēšanas standarti ir atšķirīgi, mēs savos apskatos veicam paši savus testus, kuros izmēģinām termokrūžu spēju saglabāt dzērienu siltu.

Testa metode

Mēs tējkannā pilnībā uzvārījām ūdeni, kurš līdz maksimālajai ietilpībai tika iepildīts testējamajā termokrūzē. Termokrūzes vāciņš tika pilnībā aizvērts ciet, un tā tika uzglabāta istabas temperatūrā (18-20°). Ik pēc divām stundām vāciņš īslaicīgi tika atvērts, lai ar termometru tiktu reģistrēta ūdens temperatūra.

Stanley termokruzes karstuma izturibas tests
Testa rezultāti

Mēs uzskatām, ka dzēriens ir karsts, ja tā temperatūra ir lielāka par 60 grādiem. Izskatās, ka tāpat domā arī Stanley, jo termokrūze tiešām saglabāja dzērienu karstu solītās septiņas stundas! Šīs krūzes termonoturība ir izcila, un tā saglabā dzērienu virs 40 grādiem veselas četrpadsmit stundas, kas ir lielisks rādītājs. 

Ja tu meklē termokrūzi aktīvai atpūtai vai ikdienai, kura ir ne tikai izturīga un praktiska, bet arī saglabā dzēriena temperatūru ļoti ilgu laiku, tad Stanley Classic Trigger-Action ir viena no vislabākajām izvēlēm.

Stanley Classic Trigger-Action 470ml termonoturība

Secinājumi

Stanley Classic Trigger-Action ir kvalitatīva, izturīga un praktiska termokrūze. To ir ērti lietot gan birojā vai braucot ar automašīnu, gan brīvā dabā – makšķerējot, slēpojot vai dodoties pārgājienos. Katrs var atrast sev vispiemērotāko izmēru un krāsu.

Šī ir viena no ikdienā visērtāk lietojamajām termoktrūzēm, jo no tās var ļoti ērti padzerties, piespiežot pogu, un to ir viegli kopt, jo vāciņu var pilnībā izjaukt.

Mūs patīkami pārsteidza tās lieliskā termonoturība. Šī termokrūze saglabās dzērienu karstu septiņas stundas, bet silts tas paliks veselas 14h. Starp mūsu testētajām termokrūzēm šis ir vislabākais rādītājs.

Stanley Classic Trigger-Action 470ml zaļā krāsā

Saviem klientiem neiesakām šo termokrūzi pārnēsāt somā, jo pastāv risks, ka dzeršanas poga nejauši var piespiesties un kafija izlīt somā. Veicot termokrūzes testu mēs to vairrākkārt nēsājām līdzi somā, un tā ne reizi neizlija.

Šī konkrērā 470ml termokrūze ir visai liela – tās augstums ir 18.6 cm. Tā neietilpst populārāko kafejnīcu un degnielas uzpildes staciju kafijas automātos. Šādos gadījumos praktiskākas būs Stanley Classic Trigger-Action 250 ml un 350 ml versijas, kas piedāvā tādas pašas funkcijas un dizainu, tikai mazākā izmērā.

Stanley termokrūzes ir vislabākā izvēle cilvēkiem, kuri meklē kvalitatīvu termokrūzi ar mūža garantiju. Zīmola Stanley kvalitāte vairāk nekā simts gadu garumā ir padarījusi viņus par vienu no vispazīstamākajiem termokrūžu ražotājiem pasaulē, un Classic Trigger-Action krūze lieliski pierāda, kāpēc. Ja Tevi interesē kāda Stanley Trigger-Action termokrūze ir attiecībā pret Stanley NeverLeak, tad mēs esam Tev sagatavojuši rakstu Top Stanley termokrūzes, salīdzinājums.

Termokrūze Stanley Trigger-Action zaļa 470ml 

Plusi

  • Izcila termonoturība
  • Kvalitatīva uzbūve
  • Klasisks un robusts dizains
  • Praktiska un ērta lietošanā
  • Ietilpst automašīnas dzērienu turētājā
  • Var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Mīnusi

  • Nav bloķēšanas slēdža
  • Liels augstums – neietilpst lielākajā daļā kafijas automātu

Ar visām mūsu termokrūzēm vari iepazīties Ūdens Pudele veikala sadaļā Termokrūzes. Dažas no mūsu Stanley Classic Trigger-Action termokrūzēm: