Thermos Stainless King 1.2L termosa apskats

Šajā apskatā mēs pievērsīsim lielāku uzmanību vienam no mūsu salīdzinošā testa varoņiem – Thermos Stainless King 1.2L. Šis termoss izceļas ar iespaidīgu termonoturību, lielisku kvalitāti un elegantu dizainu. 

Tāpat kā mēs saucam līmlentes par skoču un apvidus auto par džipiem, arī vakuumizolācijas dzērienu traukus mēs saucam par termosiem pēc to pamatlicēja zīmola. Thermos 1904. gadā radīja pirmo termosu, un vairāk nekā simtgadi vēlāk šī kompānija ir viena no nozares līderēm.

Ne velti Stainless King ir viens no populārākajiem un pazīstamākajiem premium klases termosiem ne tikai mūsu veikala sadaļā Termosi, bet arī visā pasaulē. Šajā apskatā mēs dalīsimies ar iespaidiem, kurus guvām, lietojot Thermos Stainless King 1.2L divu mēnešu garumā. 

Satura rādītājs

Thermos Stainless King melns termoss 1.2L

Mūsdienīgs retro

Tagad ļoti lielā cieņā ir apvienot pagātnes stilu ar mūsdienu tehnoloģijām. Piemēram, Ford Mustang un Dodge Challenger, kuru dizainu iedvesmojuši 60. gadu muskuļauto, bet tie ir aprīkoti ar jaudīgiem dzinējiem un mūsdienīgām tehnoloģijām.

Tāpat arī Thermos Stainless King dizains diži nav mainījies kopš kompānijas pirmsākumiem, saglabājot klasiskas vērtības – sākot no tās praktiskās, nedaudz apaļīgās formas, beidzot ar vintāžas stila logotipu.

Klasiskas vērtības tik viegli neiziet no modes, un Thermos Stainless King izskatās eleganti Tas tikpat labi iederēsies uz biroja konferenču zāles galda, kā pie ugunskura Baltijas jūras krastmalā. Šāds pārlaicīgums būs noderīgs, jo termoss rada kvalitatīva produkta sajūtu, kurš kalpos ļoti ilgu laiku.

Thermoss Stainless King 1.2l melns termoss ikdienai un pārgājieniem

Patīkamu pārsteigumu radīja tas, cik šis termoss ir viegls. Tā 18/8 nerūsējošā tērauda korpuss, kas ir izturīgs un ar lielisku termoizolāciju, vienlaicīgi ir arī ļoti kompakts – un vieglāks, nekā tas izskatās. Šis ir viens no kompaktākajiem 1.2L termosiem mūsu piedāvājumā.

Vieglums gan nenozīmē vārgumu; tieši pretēji – divu mēnešu laikā uz tā korpusa neparādījās neviena bukte. Tas liecina par 18/8 nerūsējoša tērauda spēcīgumu. 

Šī termosa dizainā ir tikai divi trūkumi, no kuriem pirmais ir tā krāsojums. Izņemot no kastītes, tā spīdīgais pārklājums izskatās iespaidīgi un piesaista acis, bet pēc aktīvas lietošanas dažādās vietās, it īpaši uz pamatnes, parādījās maziņi skrāpējumi. 

Thermos Stainless King 1.2L termosa pamatne

Ja tas tevi neuztrauc, tad šis termoss neliks tev vilties, bet ja vēlies, lai tavas ikdienas mantas izskatās nevainojami, ar Stainless King būs jāapietas uzmanīgi. 

Otrais trūkums ir tā rokturis. Materiālu ziņā tas ir kvalitatīvs – patīkams solīdas plastmasas rokturis ar apjomīgu metāla savienojumu – bet tam ir liela brīvkustība, kas, pārnēsājot termosu somā, rada troksni. Kad aiz roktura pacel termosu gaisā, pirksti saskaras ar korpusu, kas lielākos mīnusos var likt apsaldēt rokas. Tāpat tas ne līdz galam pieguļas pie termosa korpusa, kad rokturis ir salikts. 

Tie ir sīki mīnusi visādi citādi ļoti labā produktā, bet, mūsuprāt, tev par tiem ir jāzina, pirms apsvej iespēju iegādāties Thermos Stainless King. Kopumā, ignorējot šos sīkumus, jāsecina, ka tā dizains ir augstvērtīgs.

Thermos Stainless King rokturis

Kompakts, bet ietilpīgs

Mūsu testētā termosa ietilpība ir 1.2L, kas ļaus paņemt līdzi pietiekami daudz karstas tējas vai kafijas visas darba dienas vai pārgājiena garumā. Stainless King ir pieejams arī 470ml izmērā, bet šim apskatam mēs izvēlējāmies tradicionāla tilpuma termosu.

Nevar nepamanīt to, cik viegls un kompakts Thermos Stainless King 1.2L ir. Tā diametrs ir 9,9cm, bet augstums – 32,2cm. Tas nav diži lielāks par pusotra litra Coca-Cola pudeli – un tas ir pārsteidzoši termosam, kurš dzērienu saglabās karstu veselas diennakts garumā.

Tāpat jānorāda uz to, cik viegls ir Stainless King – tikai 660 grami. Šo rādītāju Thermos ir panākuši, izmantojot augstas kvalitātes nerūsojēšo tēraudu un rūpīgi pardomātu konstrukciju. Šeit ir detalizēti mūsu mērījumi.

Tilpums1.2L
Svars (tukšs)660 g
Svars (pilns ar ūdeni)1860 g
Diametrs9,9 cm
Tvertnes kakliņa diametrs5,3 cm
Augstums (bez krūzītes)31.5 cm
Augstums (ar krūzīti32.2 cm

Vienkārši un praktiski lietojams

Termosa melno korpusu kā acis piesaistošs kontrasts papildina pulēta tērauda krūzīte. Šie akcenti liek Thermos Stainless King izcelties citu termosu vidū kā īstam premium klases produktam.

Kad ar divu apgriezienu vītni tā ir uzskrūvēta uz termosa, krūzīte kalpo kā vāciņš, kas cieši pieguļas pie Stainless King korpusa. To noņemot, vari ieliet 200ml dzēriena. Krūzīte formas un uzbūves ziņā ir ļoti patīkama, un tā no ārpuses ir klāta ar taustei patīkamu tēraudu, bet iekšpusē tajā ir melna plastmasa. 

Tiesa gan, tā nepiedāvā īpaši lielu termoizolāciju, līdz ar to, ielejot karstu tēju vai kafiju, krūzīte jūtami uzsils. Ar verdošu (90-97°C) tēju iekšā, krūzīti bija nepatīkami turēt rokā, tāpēc vēlams to nedaudz atdzesēt pirms dzeršanas.

Thermos Stainless King krūzīte

Turpinot iepriekš iesākto stāstījumu par klasiskām vērtībām, arī veids, kā Thermos Stainless King var atvērt, ir vienkāršs un gadu gaitā pārbaudīts. Tā vietā, lai ieviestu komplicētu spiedpogas mehānismu vai citas mūsdienu inovācijas, šajā termosā šo funkciju pilda vienkāršs skrūvējams vāciņš.

Kad tas ir pilnībā aizskrūvēts, tas droši aizver dzēriena tvertni un sargā to no noplūdēm. Savukārt, to viegli atskrūvējot (aptuveni divus līdz trīs apgriezienus), no termosa var ērti ieliet dzērienu krūzītē. Tas ar lēnu, bet precīzu strūklu tecēs, izmantojot īpašu gropi. 

Thermos Stainless King vāciņš - vienkāršs ērti lietojams

Šis ir vienkāršs, bet praktisks mehānisms, kas piedāvā lielisku termoizturību, drošību pret noplūdēm, kā arī vieglu kopšanu. Tiesa gan, jāmin, ka termosa kakliņa diametrs ir salīdzinoši šaurs – 5,3mm, līdz ar to, mazgājot tverti ar rokām, būs jālieto gara birste.

Termonoturības tests 

Saskaņā ar Thermos sniegto informāciju, Stainless King termosam piemīt spēja saglabāt dzērienu karstu vai aukstu 24 stundu garumā. Mēs savos apskatos vienmēr paši pārliecināmies par produkta spēju saglabāt dzērienu siltu, jo katram ražotājam ir atšķirīgas metodes un definīcija vārdam ‘karsts’.

Thermos Stainless King ir veidots, izmantojot dubulto sieniņu vakuuma tehnoloģiju. Tas nozīmē, ka tā korpuss un iekšējā tvertne ir divas dažādas daļas, starp kurām ir vakuums.

Attēla avots – Thermos

Metode

Lai pārbaudītu termosa spēju saglabāt dzērienu siltu, tējkannā tika uzvarīts ūdens līdz 97°C, un tas tika uzpildīts līdz maksimālai ietilpībai (1.2L). Tas tika glabāts istabas temperatūrā (19°C), un ik pēc 4 stundām tas tika īslaicīgi atvērts, lai tiktu izmērīta dzēriena temperatūra. Mēs savos apskatos dzērienu saucam par ‘karstu’, ja tā temperatūra ir virs 60 grādiem.

Testa rezultāti

Thermos Stainless King mūsu testā izcēlās ar nevainojamu termonoturību, saglabājot dzērienu arī ilgu laiku pēc reklamētajām 24 stundām. Arī pēc 28 stundām dzēriena temperatūra bija virs 60 grādiem. Intereses nolūkā mēs izmērījām temperatūru arī pēc 48 stundām, un tad dzēriena temperatūra bija 53°C.

Vai kādam ir nepieciešama silta kafija pēc divām dienām? Grūti teikt, bet viens ir skaidrs – Thermos spēja saglabāt dzērienu siltu ir izcila. Ja tu meklē termosu, kurš spēj saglabāt dzērienu ilgi, tad Stainless King ir atbilde.

Thermos Stainless King 1.2L termonoturības testa rezultāti

Secinājumi

Būt pirmajam nav vienkārši – kad uzrodas konkurenti, tad jāceļ kvalitātes latiņa, lai saglabātu savu pozīciju. Thermos arī pēc gadsimta izceļas ar savu kvalitāti, lietošanas ērtumu, dizainu, un, protams, termonoturību.

Ja tu meklē termosu, kuram uzticēt savu silto vai auksto dzērienu ilgāk nekā diennakti, Thermos Stainless King 1.2L ir nevainojama izvēle. Šī termosa termonoturība mūs patīkami pārsteidza, saglabājot tēju siltu ilgāk, nekā reklāmas materiālos solīts. 

Tā klasiskais dizains ir neuzkrītoši elegants, un tā lietošana ikdienā bija patīkama un ērta. Vienkāršais un pārdomātais vāciņš droši sargāja termosu no noplūdēm, un to var viegli kopt. Vienīgie sīkumi, kurus varējām saukt par mīnusiem, bija termosa neveiklais rokturis, karstā krūzīte un viegli saskrāpējamais krāsojums. 

Šis ir viens no vislabākajiem termosiem zem 40 eiro, un tā īpašnieki varēs sagaidīt uzticamību un kvalitāti kompaktā un ērti lietojamā izmērā. 

Termoss Thermos Stainless King tumši zils 1.2L

Plusi:

  • Kompakts un viegls
  • Kvalitatīvs 18/8 nerūsējošā tērauda korpuss
  • Elegants retro dizains
  • Izcila termonoturība 28+ stundu garumā

Mīnusi:

  • Krāsojums viegli skrāpējas
  • Neērts rokturis
  • Krūzīte viegli uzkarst

Ja vēlies iepazīties ar šī termosa salīdzumājumu pret diviem citiem premium klases konkurentiem – Stanley The Legendary Classic 1L un Esbit Vacuum Flask 1.5L, aicinām izlasīt rakstu Labāko termosu tests – Thermos, Stanley, Esbit. Tāpat ar visu mūsu termosu piedāvājumu vari iepazīties veikala sadaļā Termosi