Ūdens pudele fitnesam

Dienas laikā ir svarīgi izdzert savam organismam pietiekamu ūdens daudzumu, lai justos enerģiski un veselīgi. Tomēr tiem, kas nodarbojas ar fitnesu un daudz laika pavada intensīvos sporta treniņos, uzņemt pietiekamu ūdens daudzumu ir īpaši svarīgi. Ūdens pudele fitnesam, kas tiks ņemta līdzi uz treniņiem, kalpos par lielisku atgādinājumu uz brīdi apstāties un padzerties.

Kādā pētījumā, kurā piedalījās futbola spēlētāji, tika atklāts, ka 98% no viņiem jau pirms treniņa bija dehidrējušies, kas negatīvi ietekmēja viņu rezultātus. Tas vien pierāda to, ka ir ļoti svarīgi dzert pietiekami daudz ūdens gan pirms, gan pēc, gan arī treniņa laikā.

Par to, cik daudz ūdens jāuzņem vienas dienas laikā, lasi rakstā Cik ūdens ir jāizdzer dienā.

Šajā rakstā lasi vairāk par to, kāda būs fitnesam piemērotākā ūdens pudele un kāpēc.

Ūdens pudeles, kas piemērotas fitnesam

Pudeļu kategorijā Ūdens pudeles fitnesam mēs esam apkopojuši pudeles, kas ir piemērotas fitnesam jeb internsīviem sporta treniņiem. Šādām ūdens pudelēm ir jābūt ērtām un ar pietiekami lielu ūdens tilpumu, lai treniņa laikā neaptrūktos ūdens.

Zemāk apkopoti galvenie pudeles raksturlielumi, kas, mūsuprāt, raksturo labu ūdens pudeli fitnesam.

Ūdens pudeles no stikla, metāla un plastmasas

Ja sportistiem iesakām pudeles no materiāliem, kas nav trausli un plīstoši, tad fitnesa treniņiem piemērotās ūdens pudeles ir no dažādiem materiāliem. Šajā gadījumā intensīva treniņa laikā, kas notiek sporta zālē, pudele netiek pārnēsāta līdzi vai nemitīgi turēta rokās. Tāpēc ūdens pudele fitnesam var būt no jebkura materiāla – metāla, daudzreiz lietojamās plastmasas un pat stikla. 

Pilnīgai drošībai, izvēloties stikla pudeli, iespējams pudeli nodrošināt ar silikona apdari. Tas garantēs papildus drošību un izturību. 

Lai atrastu sev piemērotu pudeli un saprastu, no kāda materiāla to meklēt, ieskaties rakstā Ūdens pudeļu materiāli – plusi un mīnusi. Tajā uzskaitītas galvenās priekšrocības un trūkumi, kas ļaus veikt pareizo izvēli.

Ūdens pudele ar skrūvējamo korķi

Nodarbojoties ar fitnesu, katra pauze ir kārtīgi pārdomāta, tāpēc ūdens pudelei nevajadzētu lieki tērēt laiku. Tai ir jābūt ātri atveramai un no tās nepieciešams tik pat ātri arī padzerties. Aktīvās slodzes starplaikos vajag kārtīgi padzerties un no tā arī gūt baudu – apbalvot savu ķermeni un remdēt slāpes.

Piemērotas būs tās ūdens pudeles, kas aprīkotas ar skrūvējamu korķi. Pudeles ar salmiņiem ir ērti atveramas, tomēr no tām tik ātri nav iespējams padzerties. Nepieciešams, lai ūdens pudele nodrošina ar apjomīgu ūdens strūklu – tāpēc labi piemērotas būs pudeles ar skrūvējamu korķi.

Vidēja vai liela tilpuma ūdens pudele

Ja ķermenis zaudē vien 2% ūdens no savas ķermeņa masas, tas var samazināt enerģiju un izturību par veseliem 25%. Tieši tāpēc intensīva treniņa laikā nepeiciešams dzert daudz ūdeni, lai ķermenis to laicīgi spētu atjaunot. Ūdens pudele fitnesam jāizvēlas pēc tā, cik daudz ūdens aptuveni tiek izdzerts. Ieteicamais tilpums būtu sākot ar 600ml lielu ūdens pudeli.

Sportists, kurš ir labi padzēries, jūtas daudz spēcīgāks un spēj treniņa laikā izdarīt vairāk un ilgāk. Sirdij ir mazāka piepūle, kā arī skābeklis ar uzturvielām daudz vieglāk tiek nogādāts uz muskuļiem, ja cilvēks nav dehidrējies. Tas nozīmē, ka, uzņemot savam ķermenim atbilstošu ūdens daudzumu, tev būs daudz vairāk enerģijas un vingrojumi, kas iepriekš likās grūti, būs vieglāki.

Stilīga pudele, kas izceļas

Daudziem cilvēkiem, kas nodarbojas ar fitnesu, tas ir dzīvesveids. Labprāt tiek ieguldīti līdzekļi gan piemērotā sporta inventārā, gan sporta apģērbā, gan arī aksesuāros. Fitnesam piemērota ūdens pudele ir viena no tām lietām, kas motivēs treniņa laikā nepadoties un uzlabos pašsajūtu. Tāpēc īpaši svarīgi izvēlēties tādu ūdens pudeli, kas pašam patiks un radīs prieku.

ŪdensPudele.lv veikalā ikvienam būs iespēja atrast sev tīkamāko un piemērotāko ūdens pudeli.