Ūdens pudeles, kas būs piemērotas mājai

Ūdens pudele mājai

Dienas laikā ir jāizdzer aptuveni 2 litri ūdens. Šie rādītāji katram var atšķirties pēc dzimuma un vecuma, tomēr lielisks palīgs, kas veicinās sasniegt šo noteikto ūdens limitu, ir ūdens pudele, kas labi iederēsies tavā mājā. Mājās mums katram ir neierobežots dzeramā ūdens daudzums no krāna, vajag tikai radīt pareizos apstākļus, kas atgādina, ka ir jāpadzeras.

Vairāk par krāna ūdens kvalitāti iespējams noskaidrot rakstā Vai krāna ūdens ir veselīgs?. Šajā rakstā vairāk par to, kādas ūdens pudeles būs piemērotākās mājvietai – lai ūdens pudele ir ērta un pamanāma, kā atgādinājums regulāri padzerties.

Ūdens pudeles, kas piemērotas mājai

Pudeļu kategorijā Ūdens pudeles mājai mēs esam apkopojuši pudeles, kuras ir ietilpīgas un labi iederētos mājas vidē. Protams, arī ērtai lietošanai un pudeles praktiskumam ir nozīme. Piemērotas ūdens pudeles mājai ir lielākā tilpumā, ērtas un elegantas, lai kalpo ne vien par praktisku, bet arī skaistu sabiedroto.

Zemāk apkopoti galvenie pudeles raksturlielumi, kas, mūsuprāt, raksturo labu ikdienas ūdens pudeli mājai.

Labi iederas mājas vidē

Sākotnēji varētu likties, ka ūdens pudele mājās ir lieka – katram taču ir krūzes un glāzes visdažādākajiem dzērieniem. Tomēr glāzē parasti ir aptuveni 200 ml un tā būs pastāvīgi jāuzpilda. Glāze arī nebūs tik droša un ērta nēsāšanai līdzi kā tas ir ar ūdens pudelēm. Glāze var apgāzties un izlīt, nokrist un saplīst.

Ūdens termopudele NORSE 590ml

Mājai būs piemērota tāda pudele, kas lieliski iederas tās interjerā. Pudeles dizainu ir iespējams pieskaņot mājas noskaņai. Piemēram, ierasti mājai būs piemēroti bēšie un siltie toņi. Ja māja iekārtota minimālistiskā stilā, tad gaumīgi izskatīsies balta vai pelēka ūdens pudele.

Ir ļoti svarīgi, lai pudele vizuāli patīk un ir patīkami to paņemt rokā. Šie divi priekšnoteikumi būs izšķiroši, lai ūdens pudele būtu blakus, kad skatāties televizoru vai lasāt grāmatu, kā arī būs pie rokas no rīta, kad pamosties.

Mājas apstākļiem varētu būt piemērota stikla pudele. Tā ir eleganta un klasiska. Pudeles caurspīdīgums ļauj sekot līdzi izdzertā ūdens daudzumam. Pastāv priekštats, ka stikla pudelēs ūdens ilgāk saglabājas svaigs. Tas gan nav pierādīts, bet ir skaidrs, ka stiklam kā materiālam nepiemīt aromāts, kas varētu veicināt ūdens sasmakšanu.

Liela vai vidēja izmēra pudele

Lai izdzertu vairāk ūdeni, labāk ir izvēlēties pēc iespējas lielāku ūdens pudeli. Tad varēsiet labāk sekot līdzi izdzertajam ūdens daudzumam, jo vieglāk būs atcerēties, cik reizes esat pudeli uzpildījuši. Retāk arī būs situācijas, kad gribat padzerties, bet ūdens pudelē ir beidzies.

Liela ūdens pudele būs īpaši piemērota, ja dzīvojat mājā vai dzīvoklī ar vairākām istabām. To tad varat turēt telpā, kurā visvairāk uzturaties. Lielu ūdens pudeli vajadzētu arī tiem, kas strādā no mājas – lai vienmēr ir ūdens, ko padzerties. Jo ūdens ir nepieciešams, lai smadzenes labi strādātu un būtu pozitīvā noskaņojumā.

Jūsu ērtībai ūdens pudeļu veikalā esam ieviesuši filtru lielas ūdens pudeles. Izvēloties šo filtru, tiks atlasītas pudeles, kas ir lielākas par 700ml. Tās nav īsti piemērotas ikdienā nēsāt līdzi somā, jo jārēķinās, ka 1L pudele sver vairāk kā 1KG. Bet mājās tā nav problēma.

Liela ūdens pudele mājai
Ūdens pudele FOX 900ml

Sekojot līdzi ūdens pudeles uzpildīšanas reizēm, viegli ir izsekot līdzi dienas laikā uzņemtajam ūdens daudzumam. Tā kā pa māju to pārnēsāt nebūs tik grūti, var arī atlauties izvēlēties lielāku pudeli. Ja, piemēram, ūdens pudeles tilpums ir 1 litrs, tad dienas laikā jāuzpilda sava ūdens pudele tikai divas reizes, un mērķis būs sasniegts.

Ja ikdienā pārsvarā pārvietojaties ar auto, liela ūdens pudele būs piemērota arī ņemšanai līdzi uz darbu.

Patīkama pudeles novietošana uz galda

Ir svarīgi, lai ūdens pudele ne tikai labi izskatās, bet ir arī ērta un praktiska. Ir dažas lietas, ko ņemt vērā domājot par to, lai ūdens būtu ērta un patīkama ikdienas lietošanai mājas apstākļos.

Patīkami novietot uz galda

Mājai piemērotai pudelei vajadzētu būt patīkami novietojamai uz dažādām virsmām. Lai tās novietošana ir maiga un nerada lieku troksni, lai tā stabili turas uz novietrotās virsmas (neslīd) un nebojā virsmu. Šīm lietām noteikti vajadzētu pievērst uzmanību, ja jūsu mājā ir daudz stikla vai granīta virsmas.

Ja iepriekš minētās lietas varētu būt svarīgas, tad piemērotas būs plastmasas pudeles, vai pudeles ar mīkstu pamatni – tām apakšā ir silikona apvalks vai korķa kārta. Atsevišķām stikla pudelēm ir filca mētelīši, bet metāla pudelēm speciāls krāsojums, kas nodrošina visas iepriekš minētās īpašības.

Uz virsmas neatstāj traipus

Daudzi mājās zem krūzēm un glāzēm lieto paliknīšus. Tas ir svarīgi gan karstiem, gan aukstiem dzērieniem. Lai pārvietojot ūdens pudeli līdzi nav jānēsā paliknītis, iesakām izvēlēties termopudeles. Tās no ārpuses nekļūs karstas, ja tajās ieliesiet karstu dzērienu. Uz tām neveidosies mitrums, ja pudelē ieliesiet aukstu ūdeni.

Daļēji šo problēmu risinās iepriekš pieminētās pudeles ar silikona vai korķa pamatnēm vai mētelīšiem. Pudeļu katalogā tās var atlasīt ar filtru Pudeles ar mīkstu pamatni.

Katram ģimenē sava pudele

Ja visa ģimene kopīgi cenšas sekot līdzi uzņemtā ūdens daudzumam, tad katram mājās vajadzētu savu ūdens pudeli. Tādā veidā visiem vienmēr būs pa rokai sava ūdens pudele.

Starp pudeļu piedāvājumiem ir arī ūdens pudeles bērniem, kas ir ar īpaši skaistiem un rotaļīgiem dizainiem. Šīs pudeles nav arī pārāk smagas un noteikti ļaus jau no pašas bērnības saprast, cik svarīgi ir dzert pietiekamu ūdens daudzumu ikdienā.