Ziedošanas akcija – Termosi, kas sasildīs Ukrainu

Akcija ''Termosi, kas sasildīs Ukrainu''

Ziedošanas akcija ir noslēgusies. Paldies visiem, kas piedalījās termosu apmaksā. Šobrīd 130 termosi (100 frontei un 30 ģimenēm) ir sakomplektēti, iegravēti ar iedvesmojošiem vārdiem latviešu un ukraiņu valodās un nonākuši Ukrainā. Vēlamies pateikt lielu PALDIES un  Sláva Ukrayíni!

Šis gads ir bijis nesaudzīgs pret cilvēkiem Ukrainā, un ziema solās būt vēl skarbāka. Un tāda tā būs ne tikai karavīriem, kas cīnās par savas tautas brīvību, savu zemi un valstisko neatkarību, bet arī parastajiem cilvēkiem, kas cietīs no nesenajiem raķešu triecieniem. Ir diezgan skaidrs, ka daudziem cilvēkiem Ukrainā šajā ziemā būs auksti. Par to, kāpēc šāda situācija ir radusies, labāk neko neteiksim, jo trūkst vārdu vai tieši otrādi – ja sāktu par to runāt, tad nevarētu apstāties.

Šajā laikā esam atbalstījuši Ukrainas bēgļus Latvijā ar ūdens pudelēm, un katrs pats pēc savas rocības sniedzam atbalstu Ukrainai un Ukrainas bēgļiem Latvijā. Bet saprotam, ka varam dod vēl kādu vērtību – pulcināt citus sniegt atbalstu, jo termoss pilnīgi un noteikti būs noderīgs. Tāpēc esam uzrunājuši savus partnerus sadarboties šajā akcijā sniedzot nesavtīgu atbalstu tās īstenošanai, un aicināsim ikvienu palīdzēt kaut mazliet sasildīt cilvēkus Ukrainā – ziedot tiem termosu tā pašizmaksas vērtībā ar iedvesmojošu un sirdi sildošu gravējumu.

UDENSPUDELE.LV piedāvāja iegādāties termosus par pašizmaksu, ko mēs nogādāsim ukrainas iedzīvotājiem vai aizstāvjiem frontē.

Akcijas ietvaros bija iespējams iegādāties zemāk redzamos termosus, no kuriem mazākais 0,5L LEIFHEIT termoss paredzēts Ukrainas frontei, un otrs 1,1L Aladdin termoss Ukrainas iedzīvotājiem. Par to, lai termosi tiešām sasniedz īstās rokas parūpēsies biedrība “Tavi draugi’’ un Juris Jurašs, kurš šobrīd ir Ukrainas bruņotajos spēkos, bet uz tiem sirsnīgo gravējumu bez maksas veiks “Rocket Burn’’ gravētava. To, ka termosus varam piedāvāt par īpaši labu cenu pasakām paldies SĀRMI4.

Sadarbības partneri

Projektu kopā īsteno vairāki uzņēmumi, kuri savstarpēji sadarbojas, lai katrs savā veidā atbalstītu šo akciju, lai īstenotu mērķi – dot iespēju katram Latvijas iedzīvotājam ar termosu sasildīt kādu ģimeni vai Ukrainas aizstāvi. Katrs no mums arī sniedz cita veida atbalstu Ukrainai, bet šīs kampaņas uzdevums ir iesaistīt savus līdzcilvēkus atbalsta sniegšanā.

Kampaņas sadarbības partneri un to loma:

  • Jānis Miķelsons un Juris Jurašs – ideja un termosu piegāde frontei
  • UDENSPUDELE.LV komanda – atbalsta idejas īstenotājs
  • Sārmi4 SIA – LEIFHEIT un Aladdin termosu piegādātājs
  • Rocket Burn – bez maksas veiks gravējumu uz termosiem
  • Biedrība ”Tavi draugi’’ – nodrošinās termosu piegādi ģimenēm

Turpinājumā sadarbības partneru komentāri par šīs akcijas veidošanu.

Par akciju, ideju un pārliecību

Ir pagājis jau vairāk kā pus gads kopš Krievija ir iebrukusi Ukrainā. Šī gada 24. februāra rītā Vladimirs Putins izsludināja iebrukumu. Tuvojoties ziemai, UDENSPUDELE.LV komandas sirdīs rosās nemiers par Ukrainas aizstāvju un civiliedzīvotāju siltumu aukstajos ziemas mēnešos, tādēļ izlēmām realizēt Jāņa Miķelsona Ideju.

Jānis un Juris ieteica šādu akciju

Idejas akcijas autori ir UDENSPUDELE.LV draugi Juris Jurašs un Jānis Miķelsons. Iespēja ieskatīties īsā stāstā no Jāņa Miķelsona par idejas rašanos.

Mans draugs J.Jurašs no pavasara atrodas Ukrainā un cenšos viņu un viņa bataljonu ar kādu mazumiņu atbalstīt. Esmu piedalījies kopā ar Juri mantu nogādāšanā uz Ukrainu (ar Twiterkonvoju). Kādu vakaru Facebook ieraudzīju ūdenspudele reklāmu un pie profila Ukrainas karogu un “salikās kopā…” Ukraina, nāk ziema, termoss. Es sapratu, ka manu sirdi ļoti sildītu doma, ka kādu Ukrainas frontes karavīru silda dzēriens no termosa, kuru es nopirku. Iedomājos, ka, iespējams vēl kāds tā domā un pat, ja tikai daži cilvēki nopirks termosus, būs maza, bet vienalga palīdzība citam cilvēkam, kam ir grūtāk kā man..

Jānis Miķelsons

UDENSPUDELE.LV kā akcijas organizators

Jānis par šo ideju UDENSPUDELE.LV ģimenei jau pastāstīja septembrī. Mēs jau esam atbalstījuši Ukrainas bēgļus Latvijā un katrs snieguši dažāda veida ziedojumus Ukrainai. Šī brīža krīze ir jūtama, tāpēc ikdienas darbi un raizes paliek aizvien vairāk. Bet laikam paliekot vēsākam un redzot agresora mērķtiecīgos Ukrainas civiliedzīvotāju terorizēšanu, sapratām, ka ir jārīkojās. Un termoss tiešām varētu būt noderīgs.

Tad nu mūsu komanda meklēja veidus, kā varam vislabāk palīdzēt ar savu darbu, esošajiem sadarbības partneriem un spēju uzrunāt cilvēkus personiski. Esam maza komanda, bet ticam, ka varam palīdzēt.

Meklējot iespējas, kā nodrošināt termosu piedāvājumu par iespējami labāku cenu uzrunājām mūsu vienu no labākajiem un sirsnīgākajiem piegādātājiem SĀRMI4. Lai termosiem piešķirtu papildus emocionāli atbalstošo vērtību, uzrunājām mūsu uzticamo partneri “Rocket Burn”.

Mēs UDENSPUDELE.LV esam ģimenēm draudzīgs uzņēmums, ko apliecina tas, ka piedāvājam ģimenēm īpaši draudzīgas cenas. Tāpēc sapratām to, ka vēlamies saviem klientiem sniegt izvēles iespēju – atbalstīt ar termosu ģimenes Ukrainā vai Ukrainas aizstāvkus frontes līnijās. Tāpēc uzrunājām biedrību “Tavi draugi”, kurā aktīvi darbojas mūsu draugs Marta Ritova.

Gravētava ”Rocket Burn’’ veiks gravējumu

Mēs, Rocket Burn kolektīvs, vēlamies sniegt savu atbalstu  ukraiņu cīņai par dzimtenes brīvību, neatkarību, drošību un Ukrainas vienotu veselumu.

Tādēļ pievienojamies akcijai “Termosi, kas sildīs Ukrainu”. Jo tikai saņemot pietiekamu finansiālu un morālu atbalstu ukraiņi var būt nesalaužams spēks un beidzot pielikt punktu šim absurdajam, nežēlīgajam karam. Slava Ukraini!

”Rocket Burn” komanda

Ceram uz tavu atbalstu, lai mēs kopīgi varētu vēl kādā veidā palīdzēt šajā situācijā.