Kur Rīgā uzpildīt ūdeni

Kur Rīgā uzpildīt ūdeni

Ilgtspējīgu ūdens pudeļu pielietojums ikdienā paliek ar vien populārāks. Tieši tāpēc aktuāls ir arī jautājums, kur savu līdzi paņemto ūdens pudeli uzpildīt ar svaigu dzeramo ūdeni. Mūsu galvaspilsēta šajā ziņā priecē, jo vietu, kur Rīgā uzpildīt ūdeni, kļūst ar vien vairāk.

Continue reading

Vai krāna ūdens ir veselīgs?

Katram cilvēkam vienas dienas laikā ir jāizdzer aptuveni divi litri ūdens. Tas ir diezgan liels ūdens daudzums, kura iegāde lielveikalā nedaudz apgrūtina ikdienu. Situācija ievērojami tiktu atvieglota, ja ūdeni varētu dzert no krāna. Taču vēl joprojām daudziem miglā tīts ir jautājums par to, vai krāna ūdens ir veselībai drošs.

Continue reading

Garšīga un veselīga ūdens receptes

Garšīga un veselīga ūdens receptes

Lai gribētos ūdeni dzert vairāk un biežāk, var pamēģināt tam piešķirt garšu ar ogu, augļu vai pat dārzeņu palīdzību. Tad tas joprojām ir veselīgs, taču arī garšīgs un baudāms. Tā kā ir svarīgi ikdienā uzņemt noteiktu ūdens daudzumu, tad šeit esam apkopojuši dažādus veidus, kā savam ūdenim pievienot garšu.

Continue reading

Ieteikumi, kā atgādināt sev dzert ūdeni

Rūpes par savu veselību izpaužas dažādi, taču viena no būtiskākajām daļām ir ūdens atjaunošana organismā. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir regulāri padzerties ūdeni, ko ne vienmēr atceramies izdarīt. Šajā rakstā vairāk par ieteikumiem, kā atcerēties regulāri padzerties ūdeni.

Continue reading

Ūdens stiprina organisma imunitāti

Ikdienā mēs visu laiku esam kontaktā ar citiem cilvēkiem – sasveicināšanās ar rokasspiedienu, apskāvieni, kopīgas dzīves vietas dalīšana, publiskais transports – tas nenoliedzami spēj ietekmēt mūsu organisma imūnsistēmu. Lai arī izvairīties no nelabvēlīgajām baktērijām pavisam nav iespējams, lieta, kas ir iespējama, ir imunitātes stiprināšana un, kā izrādās, to iespējams uzlabot ar ūdens palīdzību.

Continue reading

Ūdens lietošana Dafnes nometnēs

Gada karstākajos mēnešos, kad gaisa temperatūra var sasniegt līdz pat +30 grādiem, cilvēka organismā notiek pastiprināta svīšana. Tieši tāpēc arī bērnu un jauniešu aģentūra “Dafne” savu nometņu laikā regulāri atgādina dalībniekiem par to, cik svarīga ir ūdens uzņemšana organismā. Šajā rakstā aicinām iepazīties ar fantastisko “Dafne” nometni un to, kā viņu komanda saviem dalībniekiem regulāri atgādina par ūdens atjaunošanu organismā.

Continue reading

Citronūdens labās īpašības

Citronūdens labās īpašības

Daudzviet lasīts, ka citronūdenim piemīt veselību un pašsajūtu uzlabojošas īpašības. Tas ir vienkāršs un atsvaidzinošs dzēriens, ko pašam pagatavot mājas apstākļos. Tad nu šajā rakstā noskaidrosim patiesību, balstoties uz zinātniskiem faktiem.

Continue reading

Kādu ūdeni dzert – siltu vai aukstu?

Pietiekama ūdens uzņemšana ikdienā ir ļoti svarīgs nosacījums labas veselības uzturēšanai. Tam ir daudz priekšrocības – imunitātes uzlabošana, toksīnu izskalošana, ādas mitrināšana un svara zaudēšanas veicināšana. Tomēr vēl joprojām viedokļi atšķiras par to, kādā temperatūrā dzeramais ūdens ir visveselīgākais – viegli vēss vai silts.

Continue reading

Kas ir tīrs ūdens?

Drošs un tīrs dzeramais ūdens ir svarīgs sabiedrības labklājībai, neatkarīgi no tā, vai tas tiek izmantots uzturā, mājsaimniecībā, pārtikas ražošanā vai atpūtas vajadzībām. Cilvēku apgādāšana ar tīru un veselīgu ūdeni spēj ievērojami uzlabot dzīves kvalitāti. Atliek vien noskaidrot – kas tad īsti ir tīrs ūdens.

Continue reading

Vai lietus ūdens ir dzerams?

Ūdens ir nepieciešams cilvēka izdzīvošanai, tomēr katrs no mums reizēm ir domājis par to, kas ūdeni padara par piemērotu dzeršanai. Lielākā daļa planētas Zemes sastāv no ūdens, bet to drīkst dzert tikai filtrētu un attīrītu. Taču kā ir ar lietus ūdeni – vai tas ir drošs dzeršanai?

Continue reading

14 ieteikumi, kā ikdienā uzņemt vairāk ūdeni

Izdzert pietiekamu ūdens daudzumu dienas laikā ir ļoti svarīgi – tas ietekmē gan garīgo, gan arī fizisko veselību. Lai arī nepieciešamā ūdens daudzums atšķiras pēc vecuma un dzimuma, aptuvenais ir divi litri, un daudziem cilvēkiem ir grūti sasniegt šo noteikto limitu. Par laimi ir pavisam vienkārši risinājumi, kā ikdienā uzņemt vairāk ūdeni. Šajā rakstā esam […]

Continue reading