Stanley ēdiena termosu salīdzinājums

Stanley ēdiena termosu salīdzinājums

Stanley ir viens no populārākajiem termotrauku zīmoliem Latvijā un Pasaulē. Tā klāstā ir kvalitatīvi termosi, ēdienu termosi, termokrūzes un arī termopudeles, kas būs noderīgi un ilgtspējīgi visa mūža garumā. Lai pārliecinātos par to kvalitāti un galvenajām produktu īpašībām, mēs testējām Stanley zīmola ēdiena termosus.

Pasi izmēģinājām šos produktus lai salīdzinātu to termonoturību, funkcionālo dizainu un citas īpašības.

Šajā rakstā mēs aplūkosim četrus ēdiena termosa modeļus:

  1. Ēdiena termoss The Legendary 400ml
  2. Ēdiena termoss Stanley Advenutre 530ml
  3. Ēdiena termoss Stanley The Legendary 700ml
  4. Ēdiena termoss Stanley Classic 940ml

Ja Tevi interesē plašāks ēdienu termosu tests, kur tiek aplūkoti arī Thermos, Esbit un Alfi ēdienu termosi -iesakām aplūkot rakstu Kurš ir labākais vidēja izmēra ēdienu termoss?

Satura rādītājs:

Stanley zīmols

Stanley zīmols

Stanley zīmols sākās ar amerikāņu izgudrotāju Viljamu Stenliju (William Stanley), kurš 1913. gadā izmainīja karsto dzērienu dzeršanas paradumus, ieviešot vakuuma izolāciju, ko ērti apvienot ar nerūsējošā tērauda ūdens pudeli. Zīmols pastāv jau vairāk nekā 100 gadus un tas vēl aizvien rada jaunus un kvalitatīvus produktus. Tas ražo visus produktus no ilgtspējīgiem materiāliem, rūpējoties par lielisku kvalitāti. 

Stanley ražotie produkti pārsvarā ir noderīgi pielietošanai drīvdabas aktivitātēs – dodoties pārgājienos, ceļojumos un garākos izbraucienos. Protams, tie ir noderīgi arī ikdienā. Šī zīmola produkti ir slaveni ar to nepārspējamo izturību. Zīmols apgalvo, ka tā produkti ir ložu necaurlaidīgi.

Ēdiena termosa izmērs

Stanley ēdiena termoss izmērs

Šī raksta ietvaros mēs salīdzinājām četru izmēru ēdiena termosus. Ēdienu termoss Stanley The Legendary 400ml ir piemērots vienam cilvēkam, lai paņemtu līdzi maltīti vienai ēdienreizei. Protams, atkarīgs cik lielas porcijas katrs notiesā vienā ēdienreizē. Priekš bērna, šis ēdiena termoss būtu pietiekams arī divām maltītēm.

Ēdiena termosa Stanley Adventure ietilpība ir 530ml. Šādā, vidēja izmēra ēdiena termosā ietilpst viena liela porcija vai divas mazākas porcijas. Pateicoties termosa izmēram un vāciņam, kas izmantojams arī kā bļodiņa, no tā var vienlaicīgi remdēt izsalkumu pat cilvēki. 

Mūsu salīdzinājuma ēdiena termosam Stanley The Legendary ir liela ietilpība – 700ml. Šis  700ml lielais ēdiena termoss ir lieliski piemērots pārgājienam. Tā tilpums noderēs cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu. Tas ir pateicīgs ņemšanai līdzi pārgājienam, slēpošanai vai citai aktīvai atpūtai. Protams, tas noderēs arī cilvēkiem, kas strādā ilgas stundas un nevēlas tērēt savu laiku dažādās maltītēs.

Stanley zīmola pats lielākais ēdiena termoss ir Stanley The Legendary Classic 940ml. Vidēji viena porcija ar zupu ir 250 ml, proti, šajā ēdienu termosā ietilpst gandrīz četras zupas porcijas. Tas ir lieliski piemērots ģimenes piknikam, ilgākai atpūtai pie dabas vai ceļojumam. Šis Stanley termosa tilpums nodrošinās pilnu vēderu visas dienas garumā.

Ēdiena termosa dizains

Ēdiena termoss Stanley The Legendary 400ml krāsas

Ēdiena termosam Stanley The Legendary 400ml ir četru dažādu krāsu izvēle – klasiskā Stanley zaļā krāsa, tumši zila krāsa, gaiši zila un pelēka krāsa. Mēs šim testam izvēlējāmies termosu Stanley klasiskajā, zaļajā krāsā. Tam ir kvalitatīvas pūderkrāsas pārklājums, kas nenobružāsies. Tas ir gaumīgs savā vienkāršībā.

Stanley Adventure ediena termoss 530ml krasas

Stanley Adventure ēdiena termosam ir pieejama tikai viena krāsa, kas ir metāliska. Vērtējot pēc tā dizaina, mēs uzskatām, ka to ir vieglāk saskrāpēt, jo tam nav krāsas pārklājums, bet gan tīrs alumīnijs. Tiesa gan, ka uz alumīnija tos nav viegli pamanīt, tādēļ tā ir gaumes lieta.

Stanley The Legendary 700ml edienu termosu krasas

The Legendary 700ml ēdienu termosa dizains ir itin vienkāršs. Tas ir pieejams melnā, matētā krāsā, klasiskajā Stanley zaļajā krāsā, kā arī tumši zilā krāsā. Tas pēc dizaina varētu pat tikt sajaukts ar dzērienu termosu. Priekš šī testa izmēģinājām matēti melno termosa variantu. Vērtējot pašu krāsu, tā ir ļoti matēta un bieza. Tam ir liels augšējais vāciņš metāliskā krāsā.

Stanley the legendary 940ml krasas

The Legendary Classic 940ml ēdiena termoss ir praktisks un vienkāršs. Tam ir liels vāciņš, kuru var izmantot kā palielu zupas bļodu. Šim ēdienu termosam ir liels, spēcīgs korpuss un sānā redzams rokturis. Pēc mūsu domām, tas vairāk izskatās pēc parocīga dzērienu termosa, nevis ēdiena termosa.

Ēdiena termosa komplektācija

Stanley ēdiena termoss, tā izmēri

Mazākajam ēdiena termosam no šī salīdzinājuma, Stanley The Legendary 400ml komplektācijā ietilpst gaumīga dzelzs karotītes bļodiņa ar plastmasas daļu. Karote ir īpaša ar to, ka tās galā ir dakšas galiņi, proti, to var izmantot arī kā dakšu. Ir svarīgi pieminēt, ka komplektā esošā karotīte ir iestiprināta mazā plastmasas kabatiņā, ko ir ērti izmantot.

Stanley Adventure 530ml ēdiena termosam komplektācijā arī nāk tāda paša tipa karote. Vienīgā atšķirība ir tā, ka Stanley Adventure visa karote ir ražota no plastmasas. Šim termosam vāciņu var izmantot kā bļodiņu un tam ir vēl viens nodalījums, kurā ir iespējams uzglabāt sauso pārtiku. Šis nodalījums noteikti ir liels pluss.

Ietilpīgā Stanley The Legendary 700ml termosa komplektācija ir gluži minimāla. Tam komplektā nenāk ne karotīte, ne nodalījums sausās pārtikas uzglabāšanai. Šim termosam ir ļoti ietilpīgs vāciņš, no kura ir iespējams baudīt termosā līdz paņemto pārtiku.

Pašam lielākajam ēdienu termosam no šī salīdzinājumā – Stanley The Legendary Classic 940ml komplektācijā nāk ietilpīgs termosa vāciņš, no kura būs ērti mieloties ar silto pārtiku. Šim ēdienu termosam komplektācijā pie sāniņa ir rokturis. Tas ir viegli atlokāms, lai to izmantotu un viegli pielokāms pie tā korpusa, lai tas netraucētu.

Īpašību kopvērtējums

īpašību kopvērtējums Stanley ēdiena termoss

Tabulā esam apkopojuši īpašību salīdzinājumu pārskatāmā tabulā. Pēc tās esam noteikuši īpašo lietu kopvērtējumus, kas ir radušies saskaitot katras krāsas vērtības, sadalot ar divi un noapaļojot. Šeit mēs varam novērot, ka pēc īpašību kopvērtējuma pirmajā vietā ir ierindojies Stanley Adventure, otrajā Legendary 940ml. Trešo vietu dala Legendary 400ml un Legendary 700ml.

Paskaidrojumi vērtējumiem ar simboliem:

  • Zaļas krāsas aplis – lielisks vērtējums
  • Zilas krāsas aplis – labs vērtējums
  • Dzeltenas krāsas aplis – zemākais vērtējums.

Karstumizturības tests

Stanley ēdiena termosu salīdzinājums

Termonoturīgu produktu svarīgākā īpašība ir to termoizturība. Stanley šo ēdienu termosu aprakstā sola šādu termononturību – Stanley The Legendary 400ml 7 stundas aukstu un 7 stundas karstu, Stanley Adventure 530ml aprakstā ir teikts, ka tas noturēs tā saturu aukstu vai karstu 12 stundas. Stanley The legendary 700ml ēdiena termosa termonoturība tā specifikācijā ir norādīta, ka aukstu noturēs 18 stundas, bet karstu 15 stundas. Paša lielākā ēdiena termosa, kas ir Stanley The Legendary 900ml, termonoturība ir solīta 20 stundas gan karstam, gan aukstam ēdienam.

Metode

Bieži vien neizpratni rada jautājums, cik lielu temperatūru definē vārds karsts. Diemžēl Stanley zīmols neuzrāda temperatūru, ko definē par karstu. Mēs tējkannā uzvārijām ūdeni līdz 95°C, kurš tika iepildīts testējamajā ēdiena termosā. Ēdiena termosi tika pilnībā aizvērti, un uzglabāti istabas temperatūrā (18-22°C). Sākotnēji, ik pēc stundas, testa termosi tika atskrūvēti, lai ar termometru tiktu reģistrēta ūdens temperatūra.


Svarīgi uzsvērt, ka pārtika ēdienu termosā praktiski nekad netiek ielikta 95°C karstumā. Šajā testā, ēdiena vietā, ēdienu termosos ievietojām karstu ūdeni, jo ievietot pārtiku vienādā temperatūrā ir praktiski neiespējami. Šis tests attiecas uz gadījumiem, kad ēdiens termosā tiek ievietots tieši no plīts.

Testa rezultāti

termoizturības testa rezultāti ēdiena termoss Stanley 4 veidi

Visi ēdiena termosi uzrādīja labu termonoturību, kas bija pat vairāk kā atbilstoša to tilpumiem un Stanley zīmola norādītajiem laikiem, cik ilgi tie noturēs temperatūru. Kā jau bija paredzēts, čempiona titulu nopelnīja lielākais ēdiena termoss – Stanley The Legendary 940ml, otrajā vietā ierindojās otrs lielākais ēdiena termoss, Stanley The Legendary 700ml, trešais palika Stanley Adventure. ”Aiz strīpas” palika pats mazākais ēdiena termoss – Stanley The Legendary 400ml.

Pēc mūsu nosacījumiem ūdens ir karsts, ja tā temperatūra ir augstāka par 60 grādiem, bet manāmi silts – virs 40 grādiem. Analizējot ēdiena termosu temronoturību pēc šiem nosacījumiem, varam teikt, ka Stanley The Legendary 940ml termoss ūdeni saglabā karstu llīdz 19 stundām, bet ļoti siltu, pat pēc 30 stundām. Stanley The Legendary 700ml saglabāja ūdeni karstu 16 stundas, Stanley Adventure saglabāja ūdeni patiesi karstu 9 stundas, bet Stanley The Legendary 400ml 8 stundas.

Stanley ēdienu termonoturības ražotāja un testa rezultāti

Labāko Stanley ēdiena termosu tops

Tabulā esam apkopojuši kopējo termosu vērtējumu, kurā salīdzinājām ēdiena termosa svaru, cenu, termonoturību, tā īpašības (vai tam ir karote; to, cik ērti ir ēst no tā atveres; vai tam ir trauciņš; tvaika nolaišana un atsevišķs nodalījums sausajai pārtikai).

Dizains & ērtums aptaujā draugiem un paziņām lūdzām izmēģināt, papētīt un pēc tam izlemt kuri no ēdiena termosiem patīk vislabāk viņiem.

Kopvertejuma tops Stanley edienu termosiem

Secinājumi

Konkrēti, kurš ir vislabākais Stanley ēdiena termoss ir grūti. Visi četri ēdiena termosi ir lieliski produkti, kas noderētu dažādiem cilvēkiem. Tie noteikti pilda sev paredzēto uzdevumu – notur ēdienu karstu vau aukstu tad, kad tas ir nepieciešams.

Pēc mūsu kopējā vērtējuma, mūsu topā pirmo vietu ir ieguvuši ēdiena termosi Stanley Adventure 530ml un Stanley Legendary 400ml. Tie nav ieguvuši nevienu dzelteno vērtējumu un ir ieguvuši lielu patiku no draugu un paziņu puses.

Otrajā vietā ir ierindojies Legendary 700ml ēdiena termoss, kurš ir patiesi parocīga izmēra pārgājieniem vai strādīga cilvēka darba dienas ēst gribas remdēšanai.

Secinot pēc izveidotā kopvērtējuma, trešo vietu ir ieguvis ēdiena termoss Legendary 940ml. Tam ir augstāka cena, kā arī augstāks svars. Tas viss ir pieņemami, jo tas ir vislielākais ēdiena termoss, kas visilgāk tur temperatūru un lieliski noder pārgājieniem.

Lielākās atšķirības ir tilpumā, cenā un citās kategorijās, kuras esam apkopojuši tabulā.

1. Stanley Legendary 400ml

Ēdienu termoss Stanley The Legendary zaļš 400ml
36.62 €

Stanley The Legendary 400ml ēdiena termosam ir vienkāršs un klasisks Stanley stila dizains. Šis ēdienu termoss noderēs aktīviem vai strādīgiem cilvēkeim, kas ikdienā pusdieno ārpus mājas.

Mūsu veiktajā karstumizturības testā, tas ūdens temperatūru noturēja karstu 7 stundas, ko sola arī ražotājs. Pēc 9 stundām ūdens bija karsts, proti 57°C temperatūrā.

Šim ēdienu termosam komplektācijā nāk līdz karotīte, bet tam nav bļodiņas, ņemot vērā tā tilpumu, noteikti pietiek arī ar pašu atveri.

2. Stanley Adventure 530ml

Ēdienu termoss Stanley Adventure metālisks 530ml
34.41 €

Labs ēdienu termoss ar labu karstumizturību, kvalitatīvu uzbūvi un ērts lietošanā. Tam komplektā nāk parocīga karotīte un paslēpts nodalījums sausajai pārtikai.

Stanley Adventure būs lieliski piemērots ikdienai, atpūtai vai aktīviem piedzīvojumiem. Šis termoss noderēs bērnam, kas uz ekskursiju ņem līdzi pārtiku ar našķiem.

Pēc 9 stundām ūdens temperatūra ēdiena termosā bija vēl 62°C.

3. Stanley Legendary 700ml

Ēdienu termoss Stanley The Legendary melns 700ml
43.19 €

Stanley The Legendary 700ml ēdiena termosam ir ļoti minimālistisks stils. Termoss noderēs aktīviem vai strādīgiem cilvēkeim, kam nepieciešams paņemt līdzi vairākas ēdienreizes, vai pabarot vairākus vairākus cilvēkus.

Mūsu veiktajā karstumizturības testā, tas ūdens temperatūru noturēja karstu vismaz 15 stundas.

Šim ēdienu termosam komplektācija nav ne karotīte, ne paslēpts, bet tam ir ietilpīgs vāciņš, ko izmantot kā zupas bļodu.

4. Stanley Legendary 940ml

Ēdienu termoss Stanley Classic matēti melns 940ml
45.00 €

Ļoti izturīgs ēdiena termoss, kas ražots no augstākās kvalitātes nerūsējoša tērauda. Šis ēdiena temross ir lieliski piemērots aktīvai atpūtai dabā, ceļojumiem un citām aktīvām aktivitātēm

Šis ēdiena termoss uzrādīja labākos temronoturības rezultātus no visiem ēdiena termosiem, proti karsts ūdens tajā bija vēl pēc 20 stundām, bet silts pat pēc 30 manāmi silts pat pēc stundām.

No visām testētajām termokrūzēm, spēj noturēt dzērienu siltu vissilgāk.

Ērta lietošanai braucot automašīnā. Lieliska ideja dāvanai vīrietim.

Ceram, ka šis Stanley ēdiena termosu tests un to īpašību salīdzinājums palīdzēja atrast piemērotāko ēdiena termosu tieši Tev. Ja tomēr neizdevās atrast meklēto, tad iesakām izlasīt rakstu Kurš ir labākais vidēja izmēra ēdienu termoss?, kurā esam apkopojuši dažādu zīmolu ēdiena termosus.