Aladdin termokrūzes – Urban un Leak-Lock salīdzinājums

Aladdin termokrūzes

Aladdin ir viens no populārākajiem termokrūžu zīmoliem Latvijā. Tā klāstā ir augstas kvalitātes ūdens pudeles, termokrūzes un termosi, kuriem ir mūsdienīgs un pārdomāts dizains.

Aladdin piedāvā divus termokrūžu modeļus: Aladdin Urban un Aladdin Leak-Lock. Šajā rakstā aplūkosim, ar ko tās atšķirās.

Satura rādītājs

Termokrūzes izmērs

Šī raksta ietvaros, salīdzinājām 350ml termokrūzes. Tās ir vidēja izmēra un būs piemērota gan tējas, gan kafijas dzērājiem. Tās nav pārāk lielas, tāpēc neizņems daudz vietas somā, un nebūs par lielu mašīnas krūzīšu turētājam.

Lai gan abas termokrūzes ir viena tilpuma, Urban ir augstāka un nedaudz lielāka par Leak-Lock. Šis faktors var nedaudz ietekmēt termokrūzes izvēli, ja Urban termokrūze netiek zem kāda kafijas automāta.

Aladdin klāstā ir atrodamas arī cita izmēra termokrūzes. UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā Aladdin termokrūzes ir atrodamas dažādu krāsu un tilpuma termokrūzes. Leak-Lock ir pieejami 250ml, 350ml un 470ml tilpuma termokrūzes. Aladdin Urban termokrūzēm ir 350ml un 470ml tilpumi.

Aladdin Urban Aladdin Leak Lock termokrūzes

Termokrūzes dizains

Aladdin termokrūžu klāsts atšķiras ne tikai ar krāsām, bet arī tā dizainu.

Leak-Lock ir ļoti daudz un dažādas krāsas. Košākās no krāsām būs sarkana un dzeltena. Mierīgākas – melna, balta, zaļa, tumši zila. Tām ir ļoti kvalitatīvs krāsojums, kas nenobružāsies.

Urban termokrūzes ir metāliskas ar plānu krāsojumu. To krāsu izvēlē nav tik plaša kā Leak-Lock, tomēr tās būs piemērotas vienkāršākas krāsas cienītājiem. Aladdin Urban termokrūze ir pieejama melnā krāsā, kā arī zilā un zaļā ombre krāsojumā.

Abām Aladdin termokrūzēm nedaudz atšķirīgas formas. Leak-Lock atveres vieta ir lielāka diametra nekā termokrūzes apakša. Urban termokrūzēm ieliekums nav tik izteikts, kā rezultātā tās nav ar tik izteiktu formu kā Leak-Lock termokrūzes. Tomēr Urban apakša ir pieapaļāka.

Vāciņš un tā funkcijas

Abas Aladdin termokrūzes atšķiras arī ar sava vāciņa dizainu un tā funkcijām.

Urban, Leak Lok termokrūzes vāciņš

Urban termokrūzei vāciņa dizains ir elegants un vienkāršs, ar ģeometriskiem elementiem. Lai termokrūzi atvērtu nav nepieciešama īpaša piepūle. Tomēr tam ir arī trūkumi. Šo termokrūzi nebūtu ieteicams nesāt somā, jo var nejauši atvērties un izlīt tās saturs.

Toties Leak-Lock termokrūzes vāciņam ir bloķēšanas mehānisms. Pateicoties tam, termokrūzes vāciņu nebūs iespējams nejauši attaisīt. Ja nav uzlikts bloķēšanas mehānisms, tad to ir iesējams ļoti vienkārši atvēt, izmantojot vienu roku. Leak-Lock vāciņa dizains ir ļoti vienkāršs.

Karstumizturības tests

Abas Aladdin termokrūzes sola, ka siltu dzērienu spēj noturēt līdz 3 stundām un aukstu līdz 5 stundām. Lai to pārbaudītu, mēs veicām karstumizturības testu, regulāri nomērot ūdens temperatūru termokrūzē

Aladdin termokrūzes krstumizturība

Sākumā termokrūzēs ielējām ūdeni ar temperatūru 91°C. Pēc stundas veicām nākamos mērījumus un noskaidrojām, ka abās termokrūzēs ūdens temperatūra ir nokritusies par 15°C. Nākamajos mērījumos temperatūra nokritās jau tikai par 10°C. Ar katru stundu ūdens temperatūra vairs nekritās tik strauji.

Pēc 7 stundām kopš ieliešanas brīža, ūdens temperatūra termokrūzēs nokritās par 49°C. Tas ir salīdzinoši liels temperatūras kritums. Tomēr jāatceras, ka Aladdin termokrūzes sola dzērienu saglabāt siltu līdz 3 stundām. Pēc šī karstumizturības testa noskaidrojām, ka abas Aladdin termokrūzes spēj noturēt dzērienu siltu līdz 5 stundām.

Kā redzams infografikā, abām Aladdin termokrūzēm ūdens temperatūra bija nemainīga visas 7 stundas.

Secinājumi

Aladdin Urban un Leak-Lock termokrūzes viena no otras atšķiras ar dažām īpašībām.

Leak-Lock

  • Bloķēšanas mehānisms
  • Biezs, kvalitatīvs krāsojums
  • Košas, daudzveidīgas krāsas
  • 3 dažādi izmēri

Urban

  • Metāliskas krāsas, spdīgas
  • Ērtāk atverams vāciņš
  • 2 dažādi izmēri


Aladdin termokrūzes būs lieliski piemērotas ikdienas lietošanai, braucot automašīnā. Tās var novietot standarta auto kafijas krūzes turētājā. Pateicoties vāciņa bloķēšanas sistēmai Leak-Lock būs pilnīgi droši pārvadāt līdzi somā. Urban termokrūze būs ļoti piemērota mājām vai birojam.

Cerams, ka šis raksts tev sniedza kādu ieskatu par Aladdin Leak-Lock un Urban termokrūzi un to atšķirībām.
Ja tomēr šīs terokrūzes nebūs tev piemērotas, tad ieskaties mūsu UDENSPUDELE.LV veikala sadaļā Termokrūzes, kur noteikti atradīsi sev tīkamāko.