Sociālā kampaņa ”Man Pašam Savs”

Ūdenspudele.lv mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par to, cik nozīmīga loma mūsu organismā ir ūdenim. Popularizējam to, lai mūsu klienti un bloga lasītāji ik dienu dzertu vairāk ūdeni, lai sasniegtu veselīgo daudzumu. Piedāvājot ilgtspējīgas ūdens pudeles, rūpējamies par cilvēku veselību, kā arī par vidi mums apkārt.

Katrs solis pretī zaļākai ikdienai un mazākam atkritumu patēriņam ir solis pareizajā virzienā. Tāpēc atbalstām Zaļās jostas sociālo kampaņu “Man pašam savs”.

Sociālā kampaņa “Man pašam savs”

Lai aicinātu sabiedrību mainīt savus ikdienas paradumus un aizdomāties par atkritumu daudzumu, ko katrs ikdienā saražojam, “Zaļā josta” ir izveidojusi sociālo kampaņu ar nosaukumu “Man pašam savs“.

Šīs kampaņas galvenais mērķis ir parādīt cilvēkiem, cik vienkārši ir savā ikdienā ieviest dabai draudzīgākus paradumus, izvairoties no pārmērīga dzērienu plastmasas pudeļu lietojuma. 

“Maksimāli ir jāsamazina vienreizlietojamās plastmasas lietošana ikdienā un jālieto lietas atkārtoti. Visam dzīvē jābūt ar mēru un jārīkojas tā, lai tas atstāj minimālas sekas uz vidi!” uzsver “Zaļā josta” valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa. 

Kampaņas ietvaros norisinās sabiedrības izglītošana par plastmasas pudeļu pārmērīga patēriņa nelabvēlīgo ietekmi uz vidi. “Zaļā josta” aicina iedzīvotājus atbalstīt apņemšanos plastmasas produktus aizstāt ar videi draudzīgām opcijām, daloties ar savu pieredzi tīmeklī, lietojot tēmturus #SavaKrūze, #SavsMaisiņš, #SavaPudele.

#SavaPudele

zaļā josta man pašam savs

Kā liecina sabiedrības aptauju dati, katrs trešais Latvijas iedzīvotājs ikdienā dzer pudelēs pildīto ūdeni. Rezultātā tas ietekmē ne vien vidi mums apkārt, bet arī veido pilnīgi liekus izdevumus. Investējot vienā ilgtspējīgā ūdens pudelē, rodas lērums pozitīvu pārmaiņu – ievērojams plastmasas samazinājums tavā ikdienā, maciņam draudzīgāks variants, veselīgi ieradumi visur līdzi nēsāt savu ūdens pudeli un neaizmirst par regulāru padzeršanos.

Kopš 1950.gadiem visā pasaulē saražotas 8,3 miljardi tonnas ar plastmasas atkritumiem. Šis daudzums pielīdzināms svaram, kas būtu 800’000 Eifeļu torņiem. Un tikai 9% no šiem atkritumiem ir tikuši pārstrādāti. 

Vienas minūtes laikā visā pasaulē tiek nopirktas 1’000’000 plastmasas pudeles. Ņemot vērā to, ka cilvēkam dienas laikā jāizdzer aptuveni 4 ūdens pudeles (pieņemot, ka to tilpums ir 0,5l), ar ilgtspējīgu ūdens pudeli tu aizstāsi 1460 plastmasas pudeles gadā. Pat, ja dienas laikā tu iegādajies tikai vienu plastmasas pudeli, gada laikā tu saražo vairāk kā 300 plastmasas pudeļu atkritumu vienības. 

Vairāk par #SavaPudele ietekmi lasi rakstā SavaPudele ietekme uz dabu un sabiedrību.

Rūpējies par dabu un rūpējies par sevi pašu! Sociālajos tīklos lieto tēmturi #SavaPudele un rādi citiem piemēru! Katrs varēs atrast sev tīkamāko pudeli ŪdensPudele.lv veikalā.